maverick151 Posted February 11, 2016 Report Share Posted February 11, 2016 Witam serdecznie mam pytanie kolega mówi że chce zrobić swoja przyszłą replikę na 1800fps(tak tysiąc osiemset nie sto osiemdziesiąt)i mówił coś o sprężynie od wiatrówki i że na inne części(oprócz sprężyny)wyda 1000zł.Nie mam dokładnej informacji czy to ma być aeg czy spręzynowy ale często gada o Ak-74 więc chyba aeg.Pierwsze co pomyślałem to to że taka sprężyna by mu wnętrze repliki rozwaliła ja się dobrze na asg nie znam ale wydaje mi się to mało prawdopodobne ale nie nie możliwe.Wypowiedzcie się co o tym sądzicie.Z góry dziękuje za odpowiedzi. Link to post Share on other sites
trol3gs12 Posted February 11, 2016 Report Share Posted February 11, 2016 A kto by chciał dostać z 1800fps? Link to post Share on other sites
maverick151 Posted February 11, 2016 Author Report Share Posted February 11, 2016 No właśnie pewnie nikt ale on chce zrobić coś wyjątkowego i on chce zmieniać sprężynę na inną na strzelanki Link to post Share on other sites
raubritter Posted February 11, 2016 Report Share Posted February 11, 2016 Zwykła kulka 0,2 g miałaby energie 30 J i prędkość 550 m na sekundę. Link to post Share on other sites
you-dash Posted February 11, 2016 Report Share Posted February 11, 2016 Jest to fizycznie nie możliwe a Twój kolega to swego rodzaju bajkopisarz. Przy około 700fps i powyżej ciężko jest precyzyjnie i stabilnie strzelać, jest to po prostu za duża prędkość jak na tak lekki i mały pocisk. Na Mancrafcie udało mi się wycisnąć 850fps i zdecydowanie lepiej strzelało mi się przy 600, kulki latały jak chciały, nie mówiąc już o działaniu HU. Po 1: Przy 1800fps kulka pękała by w lufie Po 2: Gdyby nawet kolega użył stalowych kulek to HU od razu by mu się rozwalił przy takiej prędkości Po 3: Przy takiej energii jest to według naszego prawa traktowane już jako broń więc lepiej żeby go nikt z tym nie widział Po 4: Z taką prędkością i tak na żadnym strzelaniu nie postrzela, zostaje mu strzelanie do tarczy a wtedy bez porównania lepsza jest wiatrówka na śrut z gwintowaną lufą Jak widzisz jest to niemożliwe, a nawet gdyby było nie ma to najmniejszego sensu. Link to post Share on other sites
Recommended Posts