Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Jak zacząć przygodę z ASG (nie chodzi mi o sprzęt).

Recommended Posts

Witam,

Otóż jestem tu nowy (zarejestrowałem się jakieś 5 minut temu) i chciałbym się dowiedzieć jak zacząć z ASG. Chciałbym spróbować ale nie chcę wydawać na początek 1500 zł na sprzęt jak ma mi się to po kilku miesiącach znudzić. Więc mam pytanie czy jest gdzieś możliwość (jestem z Krakowa) wypożyczyć sprzęt, przyjść ze znajomym albo samemu i postrzelać się? Wtedy uniknąłbym wyrzucania pieniędzy w razie nietrafionego hobby.

Z góry dzięki za odpowiedź.

Założyłem własną ekipę jakiś czas temu i często do nas piszę osoby właśnie tego typu. Jeśli wiek mają odpowiedni i są w miarę ogarnięci to zapraszamy ich na strzelanie żeby zobaczyli jak wygląda ASG, jaka jest atmosfera w grupie itd, pożyczamy im jakąś replikę, okulary i też mogą się trochę pobawić.

Poszukaj po prostu jakiejś ekipy na wmasg czy na fb i po prostu do nich napisz, jeśli ekipa jest ogarnięta to są przygotowani na takie sytuacje i pokażą Ci co i jak.

W każdej grupie asg ktoś pożyczy Ci na start replikę i okulary. Po prostu z jakąś się skontaktuj. Dużo osób tak zaczyna. Jeśli przyprowadzisz kolegę jeszcze lepiej

Dobrze powiedziane.

Sam zaczynałem mniej więcej tak jak Ty, Szymon. Napisałem do grupy, zaprosili mnie na strzelankę, pożyczyli sprzęt i wytłumaczyli co i jak. Graliśmy później razem prawie rok. Pamiętam że za pierwszym razem chciałem "w zastaw" za replikę dać dowód, ale nie chcieli;p

Grupy znajdziesz tu albo na FB.