shooter99 Posted February 18, 2016 Report Share Posted February 18, 2016 Witam, mam takie pytanko. Czy da się jakoś wymienić kolbę w m16 z pełnej na kolbę typu SF ? Ktoś coś ? pozdr Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted February 18, 2016 Report Share Posted February 18, 2016 Zdejmujesz kolbę od M16 (jeśli nie wiesz jak->jutub) kupujesz prowadnicę kolby i kolbę sf (jeśli nie masz), zakładasz prowadnicę kolby i kolbę sf (jeśli nie wiesz jak->jutub). Quote Link to post Share on other sites
SaintPierre Posted February 19, 2016 Report Share Posted February 19, 2016 Temat od strony technicznej wyczerpał Nath. Dodam tylko, że jeśli używasz maski (np stalkera) to wg mnie, zamiana mało praktyczna. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted February 19, 2016 Report Share Posted February 19, 2016 Zapomniałem dodać, że warto jeszcze zerknąć czy masz krótki czy długi "ogon" w korpusie repliki, bo stosuje się inne śruby montażowe (odpowiednio krótsze albo dłuższe), warto mieć świadomość tego (albo sklep metalowy/ze śrubkami gdzieś w okolicy), bo mnie tylko sklep pod bokiem poratował przy składaniu repliki (prowadnica była zdjęta z repliki z krótkim ogonem, a przekładana na replikę z długim i nie szło wkręcić prowadnicy kolby). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts