Z@cny Posted April 9, 2016 Report Share Posted April 9, 2016 Witam. Dziś jak wystrzeliłem kilka kulek w cm 031 to najpierw spust się zaciął i teraz selektor nie działa tak jak powinien. Chodzi o to, że jak ustawiam na auto to jest semi i na odwrót. Jak dokręciłem śrubkę to teraz albo jest auto albo semi. Co może być problemem ? Quote Link to post Share on other sites
hardec Posted April 11, 2016 Report Share Posted April 11, 2016 Sprawdź czy wszystkie zębatki z selektora są całe, u mnie się pokruszyły z upływu czasu :P Quote Link to post Share on other sites
mowe22 Posted April 29, 2016 Report Share Posted April 29, 2016 Jeśli problem wystąpił po zacięciu się spustu, przewiduję ze "odcięcie" nastąpiło po wciskaniu spustu na siłę :D Bardzo możliwe że to zacięcie było wynikiem złego ustawienia się przerywacza, który zablokował "wózek" w kostce stykowej W momencie kiedy nacisnąłeś na siłę spust coś w środku przeskoczyło albo się urwało. Mogło też dojść do uszkodzenia płytki selektora. Wyjmij GB i zobacz. Jeśli zębatki selektora są całe to na 90% to to co napisałem powyżej. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts