Mastrojani Posted May 4, 2016 Report Share Posted May 4, 2016 Witajcie, może ktoś z Was będzie w stanie mi pomóc. Mianowicie założoną mam komorę hop up metalową z CYMY oraz lufę precyzyjną 6,01 510mm Modify z dedykowaną gumką hop up. Dysza też wydaje się być okey, ponieważ w pozycji max odchylonej kulki wlatują bez problemu do komory hop up (zamontowana dysza jest tym typem dłuższym, około 20,7 mm) Na trybie semi podaje kulki raz po raz, lecz jakby pierwsze strzały albo są puste, albo kulka wylatuje na kilka metrów. Po oddaniu kilku strzałów wszystko normuje się, a kulki lecą w miarę okey. Na trybie Auto loteria. Raz kulki lecą rzędem, raz co 3 cykl kulka wylatuje. Totalny bezsens. Dziś rozebrałem GB i wymieniłem cały popychacz wraz ze sprężyną (choć stary wyglądał bardzo dobrze). Efekt żaden. Magazynki są okey, sprawdzone na innym kałaszku. Konfig kałacha: M130, High torque zębatki i silnik (SHS), tłok 14 zębów stalowych & alu głowica. Cylinder z zespoloną głowicą typ 0, dysza podwójnie doszczelniona AE 20,7 mm. Wszystko uszczelnione na wzorowym poziomie, zero jakichkolwiek wycieków powietrza. Kulki, które posiadam, to zwykłe Gunfire Professional 0,25g śmierdzące niczym chiński brygadzista po 12-godzinnej zmianie. Zamawiać od razu krótszą dyszę? Próba papierku na wlocie magazynka wychodzi ok, zero nieszczelności. Choć może to wina profesjonalnych kulek? Lecz w lufie ani jedna nie zacięła się jak do tej pory, a w ostatni weekend wystrzelałem z niego ponad 1400 kulek na semi podczas combatu. Pozdrawiam i liczę na konkretne porady :) ! Quote Link to post Share on other sites
destructor Posted May 4, 2016 Report Share Posted May 4, 2016 Może spróbuj zamontować opóźniacz popychacza(jeżeli nie masz). Quote Link to post Share on other sites
Mastrojani Posted May 4, 2016 Author Report Share Posted May 4, 2016 (edited) Nie pomyślałem nad tym. Muszę to kupić ASAP i spróbować. Wielkie dzięki za radę. Zaraz to gdzieś zamówię. Jaki typ tego opóźniacza kupić? Na azteko mają kilka rodzajów: http://azteko.pl/szukaj.html/szukaj=op%C3%B3%C5%BAniacz/opis=tak/nrkat=tak/kodprod=tak Edited May 4, 2016 by Mastrojani Quote Link to post Share on other sites
destructor Posted May 4, 2016 Report Share Posted May 4, 2016 (edited) Osobiście wziąłbym najtańszy. Myślę, że nie ma między nimi dużej różnicy, choć specjalistą od opóźniaczy popychacza to nie jestem :icon_biggrin: Edited May 4, 2016 by destructor Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts