norbi050 Posted May 19, 2016 Report Share Posted May 19, 2016 Witam! Tak jak w temacie napisałem jest problem z moja mb01,gdyż w trakcie oddawaniu strzału kulka nie chce wylecieć ale po 2 strzale juz normalnie wylatuje lecz nie jest podkręcania przez hopke i spada zaraz po strzale. Sprawdzałem komorę ale nie ma tam żadnego problemu który mógłby blokować kulke Quote Link to post Share on other sites
SCRUBBY Posted May 19, 2016 Report Share Posted May 19, 2016 Zbierzmy fakty: 1) Żadnej kulki w replice 2) Podajesz kulki z magazynkiem 3) Pierwsza nie leci 4)... 5) Druga leci lecz jakby bez podkręcenia 6) ... Tak? - a co robisz w pkt. 4) i w kolejnych? Quote Link to post Share on other sites
norbi050 Posted May 19, 2016 Author Report Share Posted May 19, 2016 4.wyciągam magazynek aby nie wsadzić 2 kulki do komory 5. Naciągane sprężyne i strzelam poraz 2 i kulka wylatuje bez podkręcania tak jakbym ja przepychał od połowy lufy 6. To staram się nie wyrzucić repliki przez okno i się uspokoić ;) Z komorą i gumka jest wszystko ok wiec wątpię żeby to była jej wina (komora mosiężna od airsoft pro) Mam prec lufę ale kulki mam guardery przystosowane dodatkowo mylę je wcześniej aby pozbyć się jakich kolei fabrycznych nierówności jeżeli by takowe powstały Quote Link to post Share on other sites
Krzysztof124 Posted May 21, 2016 Report Share Posted May 21, 2016 ja bym zrobił tak: rozebrał magazynek i go wyczyścił - odrobina zabrudzeń i będzie Ci bardzo źle podawać nawet na najlepszych częściach. Następnie sprawdź czy nie została naruszona gumka hop up (pęknięcie, naciągnięcie materiału , przecięcie) - musisz całkiem rozebrać komorę - mamy rozumieć, że posiadasz stock? Wysłane z mojego GOCLEVER TAB T76 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
norbi050 Posted May 21, 2016 Author Report Share Posted May 21, 2016 Komora od air soft pro z mosiądzu (nie jest stock) Quote Link to post Share on other sites
Krzysztof124 Posted May 21, 2016 Report Share Posted May 21, 2016 (edited) moja diagnoza - mag + guma ale sprawdź też czy nie uszkodziła Ci się głowica cylindra, czy nie zaciera się o komorę hop upi nie szlifuje jej magazynki od mb-01 są bardzo wrażliwe na pył Edited May 21, 2016 by Krzysztof124 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts