Voidstaff Posted June 9, 2016 Report Share Posted June 9, 2016 Witam, Mam pewien problem z repliką SW-04, otóż ostatnio podczas strzelania przy przeładowaniu nagle zamek przestał się blokować w tylnej pozycji po odciągnięciu i sprężyna ściągała go z powrotem na pozycję zerową. Trochę czasu od usterki minęło ale postanowiłem się za to zabrać i przed oddaniem do serwisu może dałbym radę sam to naprawić. Wydaje mi się że tłoka po prostu z tylu nie zatrzymuje ten kawałek metalu ale nie wiem dokładnie więc proszę o odpowiedź. W razie potrzeby wyślę zdjęcia. Pozdrawiam i z góry dziękuje. Quote Link to post Share on other sites
SCRAPPYDOO Posted June 9, 2016 Report Share Posted June 9, 2016 1. rozkrec replike i sprawdz czy wszystkie czesci sa cale w szczegolnosci tlok, jezlei tak to problemem jest zespul spustowy. Quote Link to post Share on other sites
Voidstaff Posted June 9, 2016 Author Report Share Posted June 9, 2016 Rozkrecilem replikę, tłok nienaruszony, tylko troszeczkę starty w miejscu gdzie trzyma go blokada. Natomiast dzieje się rzecz bardzo dziwna, może to pomoże w rozpoznaniu problemu: jeżeli wykręcę mechanizm spustowy i zamontuję z powrotem to da się prawidłowo przeładować i strzelić ale przy domykaniu zamka jest duży oprór jakiego wczesniej nie było. Strzelić można około 4 razy. Potem znowu tłok nie chce się blokować. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts