Deadm4n Posted June 22, 2016 Report Share Posted June 22, 2016 Witam Od jakiegoś dłuższego czasu przymierzam się do zakupu kopii Comtac II. Zawsze myślałem, że jedynym słusznym wyborem w budżecie ~400zł to Z-Tactical. Ale przeglądając ostatnio DeltaShop, znalazłem Comtac II firmy Dragon: http://deltashop.pl/p/458/10879/zestaw-sluchawkowy-typu-com-oliwkowy-sluchawki-komunikacja-wyposazenie-taktyczne.html Ktoś miał styczność z tym modelem od Dragon? Internety nie pomagają przy takiej nazwie producenta ;) Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted June 22, 2016 Report Share Posted June 22, 2016 Na fejsie kolo sprzedaje oryginalne MSA Sordin z kostofonem za 550zł. Nie lepiej dozbierać? Ewentualnie ściągnąć samemu z USA choć kurs USD mocno niekorzystny, ale szukać okazji warto. Quote Link to post Share on other sites
kugelblitz Posted June 22, 2016 Report Share Posted June 22, 2016 Pewnie jakiśrebranding innego producenta, kto wie moze nawet robiona w tej samej fabryce co Z-Tac. Ktoś poniżej próbował zgrać tego Dragona z PTT Z-Taca. Zdecydowanie odradzam kupowanie replik aktywnych słuchawek, oryginał to zbyt zaawansowany technologicznie produkt żeby 4 razy tańsza kopia działała. W sumie to kilka stów nie jest małą kwotą i lepiej obniżyć "lans-factor" i zamniej niż 1/3 kwoty kupić tzw. mikrofonogłosnik (gruchę) z wyjściem na słuchawkę i słuchawkę. Ewentualnie dozbierać i kupić oryginał, niekoniecznie nawet Sordiny lub Peltory a np. znane i lubiane Howard lLeigh Quote Link to post Share on other sites
Deadm4n Posted June 24, 2016 Author Report Share Posted June 24, 2016 (edited) Po kilku głębszych zastanowieniach, jednak poszedłem w kierunku czegoś oryginalnego. Tym bardziej, że planuje częściej odwiedzać strzelnicę. MSA Sordiny moje (dzięki Punisher!). A w temacie, to pytałem Deltashop o te Comtac II by ZTac i Dragon. Mówią, że nie ma między nimi specjalnych różnic. Edited June 24, 2016 by Deadm4n Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts