Strzelec95 Posted September 10, 2016 Report Share Posted September 10, 2016 Witam mam problem z repliką ma zaledwie parę miesięcy. Strzelała bez zarzutów aktualnie postrzela przez jakiś czas(godzinę dwie) na semi i auto, lecz po jakimś czasie zaczyna słabnąć, aż w końcu pada. Poleży z dobre 5 minut i strzela na nowo.(tak jakby siadał jej akumulator lub się przegrzewał..kable chłodne akumulator delikatnie ciepły) na początku strzelała do dobrych 4-5 godzin.) Może ktoś miał podobny problem lub wie czy to wina akumulatora czy kabli :/. Kable są niskooporowe akumulator NI-MH 2/3A1200mAh 9,6V. Za wszelką pomoc z góry dziękuje :) PS. Jeśli to wina akumulatora to na jaki polecacie wymienić ? Quote Link to post Share on other sites
Polishman213 Posted September 11, 2016 Report Share Posted September 11, 2016 (edited) Padła bateria, co do wymiany to najlepiej wymienić na jakieś Li-Po 7,4v o pojemności (moim zdaniem) minimum 1100mAh, unikać 8fields itp, najlepsze są chyba Turnigy Nano-Tech, aczkolwiek Zippy, Rhino, Redox, Electro River i Nuprol też nie powinny być złym wyborem. Pamiętaj o odpowiedniej ładowarce do Li-Po :icon_biggrin: Edited September 11, 2016 by Polishman213 Quote Link to post Share on other sites
Strzelec95 Posted September 11, 2016 Author Report Share Posted September 11, 2016 Czemu proponujesz tak małe napięcie ? Dzięki za odpowiedz :) Quote Link to post Share on other sites
Mastrojani Posted September 13, 2016 Report Share Posted September 13, 2016 LiPo ma całkowicie inne napięcia oraz samą budowę. To, że ma mniejsze napięcie wcale nie oznacza, iż będzie słabsza wydajnościowo niż bateria 9,6V w starej jak internet technologii NI-MH. Poczytaj trochę o pakietach LiPo. Pozdrawiam :). Quote Link to post Share on other sites
Strzelec95 Posted September 13, 2016 Author Report Share Posted September 13, 2016 Kk dzięki za pomoc :D Quote Link to post Share on other sites
Strzelec95 Posted September 26, 2016 Author Report Share Posted September 26, 2016 (edited) Chciałbym jeszcze się spytać o okablowanie podłączyłem akumulator i strzeliłem parę razy kable od akumulatora i od repliki są ciepłe czytałem coś o regulacji silnika żeby go dokręcić na max a później odkręcić o 2-3 obroty i to niby ma pomóc znowu ktoś napisał że to normalne, może ktoś wie czy powinny się grzać czy nie ? Są to kable niskooporowe (cienkie). Nie są aż tak strasznie gorące ale jednak zwróciłem na to uwagę :icon_smile: Edited September 26, 2016 by Strzelec95 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts