Lewyyy Posted October 28, 2016 Report Share Posted October 28, 2016 Witam. Potrzebuję odpowiedniej gumki hop-up dla kwa z lufą prometheus. Zielona g&g nie zdaje egzaminu, a czarna systemy jest za gruba. Będę wdzięczny za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
xxx768 Posted October 28, 2016 Report Share Posted October 28, 2016 Zielona doskonale się sprawdza. Wystarczy ją tylko przyciąć i wymienić stockowy dystanser na H. Systemę też można założyć tylko wymaga to trochę więcej zachodu i użycia smaru. W temacie o KWA było to co najmniej kilka razy poruszane, z tego co pamiętam. Quote Link to post Share on other sites
dzieciaq Posted October 29, 2016 Report Share Posted October 29, 2016 Ja też miałem zieloną G&G i było wszystko OK (450 fps) Quote Link to post Share on other sites
Lewyyy Posted October 29, 2016 Author Report Share Posted October 29, 2016 Ja mam niespełna 500 fps i kulki podbija do góry (0,28g). Quote Link to post Share on other sites
xxx768 Posted October 29, 2016 Report Share Posted October 29, 2016 (edited) Zakładasz taki dystanser lub podobny innej firmy (typ H) i po kłopocie. Edited October 29, 2016 by xxx768 Quote Link to post Share on other sites
Lewyyy Posted October 29, 2016 Author Report Share Posted October 29, 2016 Wcale nie po kłopocie, bo takowy wymieniłem. Quote Link to post Share on other sites
xxx768 Posted October 29, 2016 Report Share Posted October 29, 2016 Osobiście używałem białego dystansera Deep Fire i przy tej mocy sprawował się idealnie. Różni producenci stosują różne grubości tych dystanserów i np. taki Element nadal będzie podrywać kulkę do góry. Możesz próbować wyciąć dystanser z wkładu do długopisu. O ile nie uda Ci się znaleźć odpowiedniego dystansera możesz przerobić samą gumkę . Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted October 29, 2016 Report Share Posted October 29, 2016 Prawda jest taka, że zielona g&g jest o kant dupy. Ok kręci nawet dobrze ,ale zakres regulacji jest żaden. Bo albo na zerowym kręci prosto, albo wali w kosmos. Tego sie wyregulować nie da, a miałem tych gum już z 6. Systema musi wejść. Dobrze posmarujesz, to wlezie. Pełen zakres regulacji, 0.25 przy 500 fps prosto latają. Quote Link to post Share on other sites
sirdagor Posted October 29, 2016 Report Share Posted October 29, 2016 Testowałem wiele gumek w KWA i najlepszy jest fioletowy promyk. Quote Link to post Share on other sites
Lewyyy Posted October 29, 2016 Author Report Share Posted October 29, 2016 (edited) Sirdagor, a czy gumka zmieści się w komorze razem z promykiem? Co do g-hopa nie wiem, czy gra jest warta świeczki, poza tym mam chyba za dużo fps na tej system. Jednak na pewno jeszcze spróbuję wsadzić czarną systemę. Popieszczę, jak kobietę i zobaczymy co z tego wyjdzie :icon_razz: Zgadzam się też co do tego, że zielone g&g wcale nie są takie wspaniałe ponieważ, jak napisał Niktro, nawet na zero potrafią kręcić tak, że kulka leci do góry ( i żadna zmiana dystansera, ani próba regulacji po prostu nie pomaga, gumka po prostu mocno kręci). Po świętach się odezwę. Edited October 29, 2016 by Lewyyy Quote Link to post Share on other sites
sirdagor Posted October 30, 2016 Report Share Posted October 30, 2016 Nie ma najmniejszego, problemu z założeniem tej gumki. Do tego można ją precyzyjnie wyregulować nie to co G&G z którą zawsze jest problem(over hop), z systemą to samo niby można ją wepchnąć do komory lecz często potrafi się zawinąć i jest klops .... Quote Link to post Share on other sites
Mariusz559 Posted October 30, 2016 Report Share Posted October 30, 2016 (edited) Testowałem bardzo dużo gumek hop up i najlepiej w budżecie do 60zl wypada systema czarna. Zapewnia ona największy zakres regulacji. Najlepiej sprawdza się z dystanserem typu ( najlepiej z miękkiej gumy. Edited October 30, 2016 by Mariusz559 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts