Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Problem z rofem i dźwiękiem

Recommended Posts

Witam. Mam replike karabinka z gearboxem v2. W większosci przypadków strzelałem z niej krótkimi seriami i wtedy było ok, ale chcąc strzelać dłuższą serią (gdzieś tak 3/4 sekundy ciągłego strzelania) rof dramatycznie spada jakby bateria się rozładowała, z tym, że puszczam na chwile spust i rof wraca do normalnego. To może być wina stockowej baterii, czy może silnik już nie domaga?

Poza tym przy każdym wystrzale strasznie słychać u mnie sprężynę. Niedawno wymieniałem bebechy gearboxa czyli dyszę, głowice obie i prowadnice sprężyny na metalowe.

Możliwe ze jest to wina stockowej baterii żeby eliminować nią to bys pożyczył od znajomych lipo i zrobił test.

Co do sprężyny to wymień prowadnice sprężyny na inną, bo czasem sprężyna obija sie o prowadnice i słychać dziwny dźwięk z sprężyny po wystrzale.

Hmm... Wyciągnąłem silnik, żeby mu zębatkę nasmarować i zauważyłem, że gdy ten dostaje prąd z baterii to się cały na niebiesko świeci. W sęsie tak jakby się jakieś spięcie robiło, a gdy jest odwrotnie podłączony to jeszcze bardziej xd. Nie pytajcie się dlaczego tak sprawdzałem. Po prostu lubię kombinować z elektryką

Akurat pojęcie mam, bo jestem elektro-mechanikiem samochodowym, więc coś się liznęło tematu :) Przeczyszczę i dam znać, co do grzania się, to tak napewno przy dł€ższym przytrzymaniu czuć, że silnik robi się gorący, a bateria zazwyczaj nie zmienia swoich temperatur

To polecam zamontowanie kable nisko oporowe i mosfet ale jak masz sprężyne stockową to kable stockowe tez bez problemu powinno działać.

To tez zależy jakie tam masz kable czy dobre czy bardzo marnej jakości kture grzeją sie i powodują straty prądowe.

Pierwszej kolejności bym sprawdził baterie kturą masz stocku pozyczył na chwile lipo od znajomych i zobaczył czy dalej jest ten problem z rofem.