Pawel6464 Posted January 14, 2017 Report Share Posted January 14, 2017 Witam. Niedawno nabyłem Polski mundur wz.2010 i postanowiłem kupić do niego naszywkę 6 Brygady Powietrznodesantowej. Znalazłem taką na allegro za 22zł z wysyłką. http://allegro.pl/naszywka-na-mundur-6bds-wz-2010-mon-i5921506012.html Może ktoś z was zna jakąś stronę na której będzie taniej? Quote Link to post Share on other sites
sulferno Posted January 14, 2017 Report Share Posted January 14, 2017 (edited) Z tego co wiem noszenie na mundurze (zwłaszcza obowiązującym) naszywki konkretnej jednostki wojskowej jest prawnie zabronione, mój kolega miał z tego powodu problemy; podobnie jak noszenie regulaminowych flag na ramionach (rozwiązałem sprawę dzięki drugowojennemu łuczkowi 'POLAND' jeśli kogoś to ciekawi, na wuzetce wygląda nie najgorzej). Z drugiej strony nawet noszenie munduru w kroju wz. 93/2010 czy chyba nawet szpeju w 'Panterze' (zarówno leśnej i pustynnej) jest niezgodne z prawem a nikt tego nie egzekwuje. Jednak żaden ze mnie prawnik, jeśli się mylę to niech mnie ktoś bardziej obeznany wyprowadzi z błędu. Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Edited January 14, 2017 by sulferno Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts