groszekoki Posted February 13, 2017 Report Share Posted February 13, 2017 Od jakiegoś czas borykam się z problemem dumnie brzmiącym ProWin i powoli już rozkładam ręce..Może ktoś z Was będzie miał jakiś pomysł albo rozwiązanie kłopotu? Pacjent: RK-01 Komorę zakupiłem w okolicach lata. Z początku wszystko było ok, po czasie zaczęły się problemy z podawaniem kulek, a od listopada już w ogóle nie chce podawać.. Przyczyną okazuje się być zbyt mocno wsunięty w komorę kołnierz gumki, który blokuje je w podajniku. Klips łapie lufę tylko na pozycji maksymalnie dociśniętej lufy do komory, przez co nie jest możliwym delikatne wyciągnięcie lufy(brak luzu). Próbowałem też nie wciskać klipsa w rowki przy lekko wycofanej lufie, ale po kilku strzałach pod wpływem drgań klips wskakuje na miejsce i dociska lufę do komory. Testowane było na 2 różnych lufach i na 2 różnych gumkach. Objawy zawsze te same. Czy ktoś ma jakiś pomysł? Czy jakoś przypiłować klips aby tak nie dociskał lufy? Poniżej skromny rysunek jak to wygląda w przekroju komory - na zielono zaznaczona gumka. Quote Link to post Share on other sites
Mastrojani Posted February 16, 2017 Report Share Posted February 16, 2017 Miałem podobny problem z komorą ProWina - poszła na gwarancję i dostałem nową. To nie jest normalne, aby kołnierz gumki wystawał aż do podajnika. Spróbuj jeszcze na jakieś innej gumce HU z mniejszym kołnierzem, choć wątpię że to coś pomoże. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts