misterius4pl Posted March 9, 2017 Report Share Posted March 9, 2017 Witam Kupiłem używaną replikę M4 ,z baterią Nimh 1600mah 8.4V ,do tego dostałem w komplecie ładowarkę o natężeniu 250mA 8.4V, postrzelałem trochę i bateria poprostu padła całkowice . Moje pytanie ,czy jesli używajac wzoru ładowania takich baterii ,co mi wyszło 8,9H (jeśli coś pomyliłem poprawcie) nie uszkodze baterii,i czy wszystko dobrze obliczylem? Ps. Dodam że nie wiem w jakim stanie bateria była przed kupnem. Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted March 9, 2017 Report Share Posted March 9, 2017 Ładujesz te prawie 9 H ale tylko jezeli jest rozladowana praktycznie do zera. Jezeli wystrzelales 1k kulek i ladowales akumulator 9 h - to przepalales go ponad polowe czasu. Nimhy dosc latwo padaja, zwlaszcza zima maja pojemnosc i wydajnosc mniejsza o ponad 50 %. Kup porządną ładowarkę... Quote Link to post Share on other sites
misterius4pl Posted March 9, 2017 Author Report Share Posted March 9, 2017 Bateria padła mi całkiem (już nie dawała znaku jak naciskalem spust),więc chyba musze ładować całą? A stanie się coś jeśli odepnę ją ,dużo wcześniej? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts