zimny666 Posted March 22, 2017 Report Share Posted March 22, 2017 (edited) Witam Państwa, zakupłem 2 magi do ak47 i nie doczytałem, że wymagają dopasowania. Wygląda to tak od przodu i od tyłu: Kupiłem je z tej aukcji: http://allegro.pl/sh...TliZjViZjY2Mw== Wiec tak, po lewej znajduje sie moj stary hicap, po prawej nowy low cap. Zaczep tylny widoczny na zdjeciu nr 1 wyglada mi na identyczny jak ten w starym hicapie. Zastrzezenia budzi przedni zaczep, ktory jest inny niz ten stary. Zgodnie z sugestiami sprzedawcy, ktory w instrukcji aukcji pisze, ze w przypadku repliki ktorej posiadam (cm.042) nalezy zajac sie jedynie tylnim zaczepem. Przedni natomiast moze byc? Nadal cos zle dopasowane jest w tylnim? Jak to widzicie? Edited March 22, 2017 by zimny666 Quote Link to post Share on other sites
Lucky777 Posted March 22, 2017 Report Share Posted March 22, 2017 masz inne zwalniacze kulek w magazynkach o innej grubości i to może być przyczyną, komora nie odpycha wystarczająco daleko zwalniacza żeby zwolnił kulki Quote Link to post Share on other sites
zimny666 Posted March 22, 2017 Author Report Share Posted March 22, 2017 Tak, ale on w ogóle nie wchodzi z cyknieciem... Quote Link to post Share on other sites
HUGO_HUGO Posted March 22, 2017 Report Share Posted March 22, 2017 No dobre ale jak go wepniesz to podaje czy nie? Quote Link to post Share on other sites
groszekoki Posted March 23, 2017 Report Share Posted March 23, 2017 Nie ma cyknięcia, tzn. że nie trzyma się na tylnym zaczepie? Po wpięciu tego low'a da się go wyjąć bez odciągania zatrzasku? Jeśli tak, to spróbuj lekko spiłować ten zaczep od góry. Jeśli jednak grubość zaczepu jest taka sama, to sprawdź czy ta dolna część zaczepu ma ten sam skos co hi-cap - to też może być przyczyna. Przedniego nie ruszaj. Tak po za tym to ten low nie podaje Ci kulek? Bo nie napisałeś tego ;) A jeśli wszystko gra, a nie ma tylko cyknięcia to w ogóle nie ruszaj zaczepów, bo możesz więcej zepsuć niż naprawić. Lucky777 co sugerujesz mówiąc o zwalniaczach kulek? Pytam ponieważ też mam problem z podawaniem kulek - w jaki sposób je przerobić/dopasować? Czyli z której strony piłować? :D Quote Link to post Share on other sites
zimny666 Posted March 23, 2017 Author Report Share Posted March 23, 2017 Wiec tak, nie ma cykniecia, nie trzyma sie na tylnim zaczepie. Kulek rowniez nie podaje, ten dzyndzel od zwalniania kulek jest po drugiej stronie otworu wylotowego kulek, podejrzane. Czuje, ze sprzedawca robi mnie w chuja, coz, poleca na zwrot chyba bo szkoda sie z tym meczyc. Quote Link to post Share on other sites
groszekoki Posted March 23, 2017 Report Share Posted March 23, 2017 Strona zwalniacza nie ma raczej większego wpływu. Co do trzymania magazynka, to na pewno zaczep jest do spiłowania - może wyglądać tak samo, ale jednak. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts