sulferno Posted April 15, 2017 Report Share Posted April 15, 2017 (edited) Witam, nie znalazłem nigdzie informacji, a sprawa męczy mnie odkąd nauczyłem się czytać cyrylicę. Mianowicie- co oznacza litera P (П) na szczerbince w AK? O ile wiem że cyfry to oznaczenia odległości i setkach metrów (i tak dość naciągane), o tyle litera P na wysokości +/- 300 m na podziałce nic mi nie mówi. Ktoś wie? Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Edited April 15, 2017 by sulferno Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted April 15, 2017 Report Share Posted April 15, 2017 Nie wiem jak to się tłumaczy na polski, ale zapewne chodzi o odległość strzału bezwzględnego - w Polsce oznacza się to literką S. Quote Link to post Share on other sites
sulferno Posted April 15, 2017 Author Report Share Posted April 15, 2017 Dziękuję bardzo :) Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts