Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Jak rozpocząć przygodę z airsoftem?

Recommended Posts

Witam

Jestem 14-latkiem który szuka jakiegoś hobby na wakacje i uznałem że airsoft jest całkiem ciekawą opcją, więc mam kilka pytań, a mianowicie:

- Czy ASG ma jakieś bardziej zorganizowane gry, do których mógłbym dołączyć (jako 14-latek i nowicjusz)?

- Ile musiałbym wydać na to hobby? Słyszałem że tańsze strzelby to ok. 70zł do tego kolejne kilka dych za sprzęt. Czy jakieś 200-300zł wystarczy do dobrej zabawy?

- Ile kosztuje amunicja, i czy mundur jest wymagany?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

1. O większe gry może być ciężko, ale zapytaj na forum swojego województwa,

2.w przyklejonych masz poradnik "airsoft dla mniej zamożnych". Generalnie z 300zł można już startować.l,

3. Cena kulek zależy od jakości, przyzwoite to koszt 40-50zł za kg, mundur we Flecku lub DPM dorwiesz za 50zł jak dobrze poszukasz.

• 2 weeks later...

Witaj,

Na bardzo duże imprezy nie ma co liczyć bo na takie trzeba być trochę starszym, ale na zwyczajne niedzielne strzelanki czy też takie bardziej rozbudowane z fabułą, masz dużą szansę się wbić (pamiętaj że wszystko zależy od organizatora danego wydarzenia).

Nie potrzebujesz dużo pieniędzy żeby zacząć, wielu bardziej zaawansowanych graczy biega na przykład w mega tanim DPM który za komplet kosztuje ok.30-40 zł, na samą replikę wydasz najwięcej razem z ochroną oczu (pamiętaj o niej!). Z replik dostępnych na początek masz m.in. AK (cm.028 i pochodne) oraz liczne strzelby (z którymi jest uwierz mi mniej zabawy niż z elektrykiem)

Amunicja czyli kulki chodzą po sklepach odziane w różne ceny. Najtaniej możesz kupić 1000 szt. za 10 zł (myślę że to dobra cena). Mundur nie jest wymagany aczkolwiek fajnie jakbyś go miał. Tak jak już na górze podałem przykład brytyjskiego munduru DPM który jest tani i nie jest najgorszej jakości, jeżeli przyjedziesz na sobotnią imprezę w np: czerwonej koszulce to będziesz musiał się liczyć z tym że przy dzieleniu drużyn żadna nie będzie cię chciała.