burn26 Posted July 9, 2017 Report Share Posted July 9, 2017 Cześć. Mam problem z moją baterią lipo. Po skończonym ładowaniu odpiąłem batkę od ładowarki. Następnie przed podpięciem baterii do repliki chciałem odłączyć od baterii przełączkę , przez którą się ładuje. Jako , że trudno soe ją wypina , spróbowałem podważyć dwie białe kostki nożem i coś się przyfajczyło. Proszę o poradę co z tym zrobić. Czy trzeba kupować nową baterię czy wystarczy wymienić tą białą kostkę i kupić nową przełączkę? Ostatnie zdj przedstawia przełączkę Zdjęcia na onedrive- link: https://1drv.ms/f/s!AoZsgegut1gdoQyun9TARQ4Hsrjx Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted July 9, 2017 Report Share Posted July 9, 2017 Spowodowałeś zwarcie. Sprawdź napięcie na celach, jeśli poniżej 3V to bateria do śmieci. Quote Link to post Share on other sites
malin2k2 Posted July 9, 2017 Report Share Posted July 9, 2017 Najpewniej zrobiłeś zwarcie tym nożem, obawiam się że pakiet do wywalenia. P.s. Adekwatna ksywka;) Quote Link to post Share on other sites
burn26 Posted July 9, 2017 Author Report Share Posted July 9, 2017 Dziękuję za szybką odpowiedż. Raczej na gwarancje mi tego nie przyjmą? ;) Quote Link to post Share on other sites
Wyborow Posted July 9, 2017 Report Share Posted July 9, 2017 Lipo z 2,5V da sie uratować, tylko trzeba ładować najmniejszym prądem. Wysłane z mojego ASUS_T00Q przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
burn26 Posted July 9, 2017 Author Report Share Posted July 9, 2017 Lipo z 2,5V da sie uratować, tylko trzeba ładować najmniejszym prądem. Wysłane z mojego ASUS_T00Q przy użyciu Tapatalka To jakąś specjalną ładowarkę trzeba będzie kupić? Czy mój imax rc B3 pro starczy? Quote Link to post Share on other sites
Wyborow Posted July 9, 2017 Report Share Posted July 9, 2017 Taka niestety nie wystarczy, potrzebujesz coś pokroju imax b6, redox alfa, beta. W sklepach rc często mają to możesz zapytać czy Ci podładują, w sklepach asg pewnie też będą mogli podładować. Ale najpierw sprawdź jakie napięcie na cellach. Quote Link to post Share on other sites
burn26 Posted July 9, 2017 Author Report Share Posted July 9, 2017 Ok, dzięki. Btw. Bateria jest naładowana na full. Mam ją podpiąć do repliki i rozładować? Quote Link to post Share on other sites
Wyborow Posted July 9, 2017 Report Share Posted July 9, 2017 Jak jest naładowana i działa to nie powinno być problemu :) Quote Link to post Share on other sites
burn26 Posted July 9, 2017 Author Report Share Posted July 9, 2017 Ok. Jeszcze raz dziękuję za pomoc Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts