mateo997 Posted July 17, 2017 Report Share Posted July 17, 2017 (edited) Hej, Szukam informacji o goglach Valken V-TAC Sierra. Nadają się do czegoś czy lepiej omijać je z daleka ? :icon_razz: Zachęcają normą MIL-V-43511c to jest odpowiednik cywilnej klasy B, jak w Bollach? Ewentualnie, jeśli nikt nic nie wie, chętnie napiszę recenzję. Tylko muszę wiedzieć, że ta norma jest wystarczająca do grania, żeby wrócić do domu z parą sprawnych oczu :icon_biggrin: #edit jc, znalazłem taki filmik, coś tam strzelają i wytrzymuje :D Edited July 17, 2017 by mateo997 Quote Link to post Share on other sites
mateo997 Posted July 19, 2017 Author Report Share Posted July 19, 2017 (edited) Zakupiłem gogle i gdyby był ktoś zainteresowany to opiszę o nich kila słów. Ogólnie są całkiem ok, podwójna szyba, anti-fog. Nie ma gąbek, do twarzy przylegają na gumowej(może sylikonowej) uszczelce. Zaczep plastik. Pasek mocujący bardzo długi, do hełmu powinien być ok (Mam łeb jak koń a i tak musiałem go na maxa zwęzić) Z atestów, nie ma nigdzie nic o MIL-V-43511c, jest natomiast GI-PD 10-12, Z87.1 oraz EN166 BT(na szybce i oprawce) Chwilowo nie parują :icon_wink: Ps. Wybaczcie te fonty itd we wcześniejszym poście, nie wiem co się tam stało :( Edited July 19, 2017 by mateo997 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts