Niverr Posted July 22, 2017 Report Share Posted July 22, 2017 Witam, wczoraj zakupiłem pierwszą replikę, mianowicie cm.028 i mam problem z jej magazynkiem, pierwsze strzały były okej, ale z czasem zauważyłem że w środku są kulki ale nie podchodzą pod tą dziurkę z której wylatują, podkręcać sprężynę da się normalnie, ale jakby dalej nie szło ją podkręcić, jak nasypię cały magazynek to wystrzelę większość, ale w magazynku zostaje dalej około 20-30 kulek. Oglądałem na różnych filmikach że otwierają te magazynki, ale w moim nie ma żadnej dziurki na śrubokręt, także ma ktoś pomysł jak ten magazynek naprawić? (Mam 2 mid-cap i podaje on dobrze) Quote Link to post Share on other sites
Niverr Posted July 22, 2017 Author Report Share Posted July 22, 2017 dodam że magazynek wygląda identycznie jak ten: https://gunfire.pl/product-pol-1152189793-Magazynek-Hi-Cap-do-AK74.html Quote Link to post Share on other sites
PiTeQ Posted July 22, 2017 Report Share Posted July 22, 2017 W hicapie zawsze zostanie 20-30 kulek. Quote Link to post Share on other sites
Niverr Posted July 22, 2017 Author Report Share Posted July 22, 2017 czyli jeżeli kręcę kółkiem i nie dochodzą te ostatnie kulki do otworu, tylko tak 1cm od otworu to normalne? Quote Link to post Share on other sites
griszek Posted July 22, 2017 Report Share Posted July 22, 2017 Poprostu nie wystarcza już kulek aby mechanizm umieszczony na dole mógł zapełnić kanał doprowadzający. Najprościej będzie zobaczyć na fotce - to wnętrze hi-capa ( to akurat od giety, bo nie chciało mi się po szafie szukać od AK ;) a konstrukcja jest analogiczna ) Na dole masz właśnie mechanizm magazynka, a po lewej kanał który doprowadza kulki - jak kulek jest za mało to sprężyna nie ma poprostu co "podesłać" w górę Quote Link to post Share on other sites
Niverr Posted July 22, 2017 Author Report Share Posted July 22, 2017 Ahaa okej, czyli wszystko okay z moją repliką? Bo jestem nowy i niezbyt ogarniam, bo się zdziwiłem że odpinam magazynek, i wylatują 3-4 kulki a 20 siedzi dalej w magazynku :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts