Marjan72 Posted July 24, 2017 Report Share Posted July 24, 2017 Witam wszystkich, na wstępie chciałem wyjaśnić że mam pełna świadomość czym jest cyma 022 i nie oczekuje odpowiedzi typu zmień replikę bo to szit. Wpadła mi w ręce za friko używana replika cyma 022 i chce ją reanimować jako zabawkę dla dzieciaka. Ma złamany spust- a konkretnie element który popycha gearboxa się odłamał i zaginął. Proszę zwymiarowana fotkę języka spustowego do cymy 022 , ewentualnie info czym można go zastąpić? Może macie taki niepotrzebny element na sprzedaż? Żeby nie było szukałem w necie i nic. Ps. Czym można przykleić na trwało złamaną lufę w tej replice? Aceton będzie ok? Z góry dzięki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted July 24, 2017 Report Share Posted July 24, 2017 http://airsoft.tiger111hk.com/p20589/CYMA-022-Gearbox-w/-Motor-(CM01)-For-AK-47-AEG(Transparent)/product_info.html Może przesyłka nie będzie taka droga... Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted July 24, 2017 Report Share Posted July 24, 2017 Mam blokadę na YT ale może tutaj coś się da podpatrzeć: Quote Link to post Share on other sites
Marjan72 Posted July 24, 2017 Author Report Share Posted July 24, 2017 Dzięki na tym filmiku z YouTube widać jak ten spust wyglądał. Spróbuje coś zmajstrować żeby przywrócić jego funkcjonalność. Jeśli ktoś chce sprzedać taki spust chętnie wezmę:) Może macie jakiś patent na ten problem? Poza wymiana repliki oczywiście. Quote Link to post Share on other sites
Marjan72 Posted July 29, 2017 Author Report Share Posted July 29, 2017 Witam naprawiłem już popsuty spust, wkręciłem w niego śrubkę która robi za popychacz gearboxa i cyma śmiga. Zostaje jeszcze złaman lufa. Czym ja na trwałe skleić? Względnie z jakiego tworzywa sztucznego jest to ustrojstwo wykonane? Próbowałem cyjanopanem , klejem modelarskim i meta klejami , efekt mizerny. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts