youngmarine Posted August 25, 2017 Report Share Posted August 25, 2017 (edited) Witam Posiadam M16A1 z JG, chodzi o tą najnowszą wersję, bodajże 1601T. Ostatnio zaczął pojawiać się problem z reakcją na spust, czasem trzeba było dłużej potrzymać spust by replika zareagowała, aż w końcu przestała w ogóle. Przy wciskaniu spustu czuć opór i jego charakterystyczne przeskakiwanie, jakby przeskakiwał przez coś. Dodam, że już kiedyś miałem robiony ogranicznik kostki spustowej, czyli ten mały dzyndzel co wystaje z gb i na nim opiera się spust - został zastąpiony śrubą. Oczywiście sprawdziłem baterię i jest w porządku, zatem następnym było sprawdzenie styków - też wydają się być ok, dla pewności je przetarłem bo i owszem na jednym było ciut smaru. Niestety dalej spust zeskakuje i nie da się strzelać. Co może być przyczyną ? Edited August 25, 2017 by youngmarine Quote Link to post Share on other sites
youngmarine Posted August 25, 2017 Author Report Share Posted August 25, 2017 do usunięcia, problem się sam rozwiązał :) na przyszłość - trzeba było x razy wcisnać spust, aż zanieczyszczenia ostatecznie zeszły z koski stykowej. Strzela teraz bezbłędnie :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts