GrubyDW Posted November 27, 2017 Report Share Posted November 27, 2017 Witam, posiadam tanią lunetkę firmy ACM 3-9x50.(Darujcie kom typu: chiński szajs i tyle). Wystarczała mi i działała przez 3miesiące do pewnego momentu. Pojechałem na strzelanke i zauważyłem że luneta nie łapie ostrości od 3 do 7/8. Dopiero przy 9 jest idealnie, tylko że do asg trochę za dużo. Co może być powodem i czy da się to jakoś ogarnąć ? Nic nie ruszałem w niej. Tak jak ustawiłem tak działałem przez cały czas. LINK: http://www.taiwangun...&campaign-id=14 Pozdrawiam PS:Jeżeli zła zakładka forum to przepraszam. Quote Link to post Share on other sites
Colter Posted November 27, 2017 Report Share Posted November 27, 2017 A nie masz "pokrętełka" od ustawienia ostrości ? Jeśli mimo ustawienia ostrości jest słabo to możliwe że któraś soczewka się poluzowała i przekrzywiła, ale nie mam pewności. Ja miałem taki przypadek ale w lornetce i przyczyną było własnie "naderwanie" się przedniej soczewki, która się przekrzywiła i wszystko było zamazane. Ale mam przeczucie, że może to być nie ustawiona ostrość ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts