Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

M16, montaż długiej kolby

Recommended Posts

Hej, jestem posiadaczem CM.009 po tuningu - warty wspomnienia dla całości sytuacji to szkielet A&K.

Dzisiaj po odkręceniu kolby nie mogłem jej przykręcić z powrotem - śruba nie sięgała gwintu. Wkręciłem lekko śrubę w gwint bez kolby - był głębiej o około 3-4cm. Wyciągnąłem za pomocą śruby ten gwint "do góry" i potem po założeniu kolby śruba sięgała normalnie. Powiedzcie mi proszę co to było i co mogłem zepsuć, bo na moje oko ta śruba wchodzi w prowadnicę sprężyny.

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...

Aktualne?

Prawda, śruba wchodzi w prowadnicę sprężyny. Prowadnica powinna być ustawiona równolegle do śruby, jeżeli masz problem z prowadnicą (tzn. wygina się w górę/dół) to prawdopodobnie wewnątrz gb prowadnica nie leży w prawidłowej pozycji, upewnij się odnośnie tego aby tę ząbki były w odpowiednim miejscu:

79243954765471033160.jpg

Odnośnie emek z kolbą stałą nie mam doświadczenia, ale może wystarczy użyć jakiś podkładek do śruby, ale napiąć odpowiednio jej położenie względem kolby i prowadnicy. Mam na myśli, żeby była wkręcona solidnie. W krótkiej emce używam 2x podkładki, aby uzyskać dobry efekt, i solidnie zamocować kolbę:

53314276106721189358.jpg

Bajer, który może pomóc (poczytaj o takim czymś, sam nie miałem z tym styczności):

ka-sla-03a.jpg

• 3 weeks later...