Oozieee Posted January 27, 2019 Report Share Posted January 27, 2019 Witam! Mam problem z ASCU gen 4. Kupiłem nowy szkielet GB (CNC od Specny) i po przełożeniu bebechów miałem problem, że GB oddawał 3 strzały i 2 piknięcia i blokował spust (niezależnie czy na semi czy auto). Na youtube znalazłem rozwiązanie tego problemu https://www.youtube.com/watch?v=ra13pFo3No4&t=59s . Po przycięciu bolców w obudowie ASCU nie był on już tak ściśnięty w GB i wszystko chodziło... jednak, gdy złożyłem replikę do końca (czyli nałożyłem górną część body z hopupem i lufą) problem od czasu do czasu znowu występuje (gdy strzelam na pusto), a gdy załaduję kulki, to praktycznie po pierwszym naciśnięciu spustu problem się powtarza- 3 strzały, 2 piknięcia i dalej nie da się strzelać. Ktoś wie gdzie jest problem? Nadal jest jakieś naprężenie i jest za bardzo ściśnięty? W poprzednim szkielecie wszystko śmigało... Quote Link to post Share on other sites
Czakuza Posted August 28, 2019 Report Share Posted August 28, 2019 Czy rozwiązałeś swój problem mam to samo. Również szkielet specny. Gdy napisałem do producenta odpowiedzieli mi,że powyżej M100 musi być lipo 11,1V bo tak zaprogramowany jest układ. Quote Link to post Share on other sites
Czakuza Posted February 11, 2020 Report Share Posted February 11, 2020 Dodam pod sobą bo rozwiązałem problem. Wyszło na to, że układowi było za ciasno. W drugiej połówce gearboxa ( nie w tej na której jest przykręcony układ ) na wysokości spustu i samego ASCU zeszlifowałem dwa podłużne wystające elementy. Od tego czasu jest ok. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts