SGOD_Tiger Posted October 22, 2005 Report Share Posted October 22, 2005 Być może nie wszyscy to widzieli ale myślę, że warto sobie to obejrzeć. Buszując po sieci znalazłem kilka dni temu bardzo ciekawy moim zdaniem produkt - Matrix Tactical Combat Soft Rifle Case czyli krótko torba do transportu broni. Fot. evike.com Quote Link to post Share on other sites
Bulva Posted October 22, 2005 Report Share Posted October 22, 2005 Ty to zawsze jakiegoś rodzynka znajdziesz :lol: Fajne to, tylko czy jest w kilku wariantach długości? Jak z ceną? Quote Link to post Share on other sites
Brymer Posted October 22, 2005 Report Share Posted October 22, 2005 no fajne fajne... pewnie jest w różnych rozmiarach i kolorach... tylko co ma do tego matrix?? :twisted: Quote Link to post Share on other sites
SGOD_Tiger Posted October 22, 2005 Author Report Share Posted October 22, 2005 Dzięki Bulva :wink: A te rodzynki to jakoś tak same mnie znajdują :lol: Torba pozwala na transport karabinków o długości ok 100 cm i jest to jedyna długość z jaką się niestety spotkałem. Cena to ok 55$ czyli bardzo konkurencyjna w porównaniu do produktów takich renomowanych firm jak BHI, SO-Tech itp, tym bardziej, że w komplecie otrzymujemy aż trzy modularne ładownice, które możemy wykorzystać przy kamizelce lub plecaku. Produkowana jest w trzech kolorach: Olive, Black i Tan. Niestety nie udało mi się znaleźć informacji na temat materiałów z jakich została ta torba wykonana ale na zdjęciach wygląda na stosunkowo solidną i dobrze zrobioną. Edit: A Matrix Tactical to nazwa firmy z tego co się orientuję :wink: Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted October 22, 2005 Report Share Posted October 22, 2005 Z tego co wiem to szyja z zwyklego nylonu :( Quote Link to post Share on other sites
Kapral Posted October 22, 2005 Report Share Posted October 22, 2005 a musi być super cordura 9999999D? zerknij na cene. Ja miałem pokrowiec na karabin również z materiału jakosciowo z niższej półki i po dwóch latach użykowan nie miałem nawet przetarcia. poza tym, BHI i tak bym nie kupił... Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted October 22, 2005 Report Share Posted October 22, 2005 a musi być super cordura 9999999D? Zle sie wyrazilem, chodzilo mi o poliester. Ten jest na prawde bardzo dupny. A Cordura nie musi byc, nylon o wyzszej gramaturze wystarczy Quote Link to post Share on other sites
Bulva Posted October 22, 2005 Report Share Posted October 22, 2005 jak poliester to bardzo kiepsko, ma tendencje do prucia się, a jak już zacznie to idzie cały, bo sie strzępi i rozchodzi. Można za to pokusić się o odszycie samego projektu w jakims lepszym materiale. Quote Link to post Share on other sites
Inferno Posted October 22, 2005 Report Share Posted October 22, 2005 Wygląda całkiem niegłupio, odpinane kieszenie na magi i inne szpeja. Fajne ale jak z poliestru, to nie warte 55$. :? Quote Link to post Share on other sites
SGOD_Tiger Posted October 22, 2005 Author Report Share Posted October 22, 2005 Tyle, że na razie nie wiemy na 100% czy to poliester. Info z dwóch sklepów: Machinegun i Asgshop, nie przewidują sprowadzenia tej torby. Quote Link to post Share on other sites
Inferno Posted October 22, 2005 Report Share Posted October 22, 2005 "Ale jak z poliestru" = w przypadku, gdyby było z poliestru. Nie napisałem, że na pewno jest. To moja opinia na wypadek potwierdzenia tych przypuszczeń. A jeśli jednak nie jest z poliestru, to dodam, że do snajpy, którą zamierzam kupić na wiosnę, kupiłbym sobie takie coś. Quote Link to post Share on other sites
SGOD_Tiger Posted October 23, 2005 Author Report Share Posted October 23, 2005 Bazując na informacjach o innych produktach tej firmy można wnioskować, że do produkcji tej torby użyto jednak nylonu i to stosunkowo dobrej jakości a nie poliestru. High quality nylon fabric very close to Cordura. Przykłady: 1. Butt pack 2. Plecak 3. Pokrowiec na Camela Pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts