Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Upgrade m16 by allegro ;P

Guest NAJEMNIK

Recommended Posts

Guest NAJEMNIK

Witam , chicałem się dowiedzieć czy ktoś tuningował tę m16 z allegro . Bo jeżeli tak to czy moglibyście dać jakieś ciekawe wskazówki . Ja dopiero zaczynam zabawe w asg i jestem jeszcze ciemny .

Guest NAJEMNIK

Brak siana mnie ogranicza :/ . WIęc dlatego musze się bawić takim a nie innym sprzętem . A można wiedzieć gdzie można wsadzić tą jednogroszówkę ??

Słyszałem od kumpla ,że ludzie robią coś z hop-up`em , jakbyście wiedzieli to piszcie . Z góry dziękuje !!

Witam!

Tez mam tani szajs allegrowy i troche trzeba przy nim podlubac by moc strzelac sie chociazby z firmowymi pistoletami:

Po pierwsze jak juz inni pisali - precyzyjniejsza lufa (chociaz formowka wcale nie jest taka zła w porownaniu z innymi chinolami ;)

Po drugie - podkładki pod sprezyne i tlok - uwazaj zeby nie przesadzić (u mnie złamał sie bolec na spręzynę - wkręcilem w niego srube i trzyma ;p )

Po trzecie: Spróbój dorobic HU - poszukaj w tematach na tym podforum i na "Tanie Repliki - Spręzynowe" - jest sporo przykladów wraz ze schematami ja zrobic niezly HU, nawet z regulacją ;)

Po trzecie - uwazaj na bolce i wewnetrzne zaczepy w body (zwląszcza do mech. spustowego - lubią sie łamac) i jak masz mozliwosc to potraktuj je jakims klejem epoksydowym (Poxipol, DISTAL) tudziez spróboj wzmocnic zywicą...

Po czwarte - ostroznei ze srubkami i otworami łaczeniowymi w body - szajs :/

Po piąte - dociąż drania - lepsze walory estetyczno-wrazenowe :P (mozesz tez spróbowac pomalowac drania wg orginalu, i domalowac oznaczenia fabryczne w miejsce MADE IN CHINA ;) )

Po szóste - pamietaj ze cobys z nim nie kombinował to Cyberguna czy TM-a z niego nie zrobisz ;)

pozdr.