RadixKatowice Posted September 15, 2021 Report Share Posted September 15, 2021 Witam, Mam następujący problem z repliką ICS L85A2. Podczas strzelania występują przerwy w podawaniu kulek. Czasami zdarza się, iż przy załadowaniu 400 kulek do magazynka HI-CAP wszystko działa dobrze, jednak przy mniejszej ilości kulek pojawia się problem z podawaniem kulek. Strzelanie testowałem również z magazynkami REAL-CAP - taki sam problem. Testowane magazynki: oryginalne 2 szt. ICS HI-CAP, 2 szt. HI-CAP SA, 3 szt. SA REAL-CAP. Prawie wszystkie magazynki "siedzą" dość luźno, poza dwoma REAL-CAP. Jednak to chyba ma mniejsze znaczenie. Problem jest taki sam. Inne objawy, które pojawiają się podczas przerw to blokowanie się kulek bezpośrednio w komorze. Replika jest nowa - wystrzelała kilkadziesiąt kulek, magazynki są jeszcze nowsze, właściwie nieużywane. Replika takie objawy miała od nowości, jednak przerwy w podawaniu zdarzały się rzadziej niż teraz. Replika ma rok, jednak nie była używana. Proszę o poradę. Czy warto oddać replikę do serwisu, czy jest możliwość "naprawy" we własnym zakresie. Kulki ASG Rockets Professional 0,23. Testowane na single i auto. Co ciekawe, replika strzela częściej (prawie bez przerw) w pozycji "do góry nogami". Próbowałem ruszać - tył, przód, góra, dół, magazynkami - bez rezultatu :/. Pozdrawiam Radek Quote Link to post Share on other sites
raubritter Posted December 15, 2021 Report Share Posted December 15, 2021 Spróbowałeś innych kulek, np. G&G, replika w stocku ma ponad 400 fps i przydałyby się cięższe kulki 0,25g lub 0,28g. Quote Link to post Share on other sites
Slavianin Posted January 25, 2022 Report Share Posted January 25, 2022 W wielu replikach, jeżeli kulki są lżejsze to tak się dzieje i to jest normalna rzecz. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts