pirat Posted January 12, 2006 Report Share Posted January 12, 2006 a wiec moze ktos krok po kroku opisac jak naprawil tom wade z dwoma ostatnimi kulkami bo co post to co innego z gory dzieki Pozdro Pirat :ok: Quote Link to post Share on other sites
lukasp Posted January 13, 2006 Report Share Posted January 13, 2006 Sprawdzałem na wszystkie sposoby nie da się usunąc tejwady to wada konstrukcyjna magazynka! Quote Link to post Share on other sites
addams Posted January 13, 2006 Report Share Posted January 13, 2006 lukasp, tez mam glocka17 STTI, kupilem juz dawno w wakacje, mi chyba tez wysypal sie hop up - poczatkowo swietnie strzelal na 0,2 , potem musialem sie przerzucic na 0,12 bo na ciezszych to 10 m i ruch opadajacy w dol, co do mozliwosci rozebranai lufy to tez szukalem informacji na ten temat - nietety jak pewnie wiesz sklada sie z dwoch czesci sklejonych ze soba na amen(jelis dasz rade cos z tym zrobic daj znac, mozna by wtedy wsadzic moze inna lufe hop up poprawic:) ) glock jest naprawde ladnie wykonany i jesli strzelal by teraz tak jak na poczatku to naprawde warto bylo by go kupic - bo niestety teraz to tragedia jest:( pozdrawiam addams Quote Link to post Share on other sites
lukasp Posted January 13, 2006 Report Share Posted January 13, 2006 Moje zdanie co Glocka od STTi : jeśli chodzi o wyglad to bardzo pozytywna ocena, co do wagi to juz gorzej bo magazynek waży więcej od samej repliki ale ujdzie to w tłoku, niestety pistolet zacina się na ostanich 2 kulkach teraz za kazdym razem, czesto strzela 2 kulkami na raz, HOP-Up posypał się po 3 strzałach , brak możlwości wymiany lufy, magazynek ma wade konstrukcyujną , zasięg jest dośc marny czy to na stoku czy nawet po podkręceniu HOP-UP, który obecnie u mnie robi za tą gumke trzymająca kulki wsadziłem pomiedzy góre obudowy a ta gumkę kawałek gumki do gumowania działa podkręca kulki ale zasięg to nadal szkoda gadać generalnie mówiąz 70 PLN w błoto :evil: wiem jedno nigdy wiecej STTi niestety poza ładnym wykonaniem to tandeta :evil: :!: Pozdrawiam @ll Quote Link to post Share on other sites
pirat Posted January 13, 2006 Report Share Posted January 13, 2006 Już znalazłem usterke.Dzięki za wasze odpowiedzi. mogl bys opisac jak to naprawiles ? bede wdzieczny 8) Quote Link to post Share on other sites
rafels16 Posted January 15, 2006 Author Report Share Posted January 15, 2006 Usterkę usunołem i nie było większych problemów żeby tego dokonać. Dziurka w magazynku którą są podawane kulki wyrobiła się i trzeba ją tylko pomniejszć. Ja zrobiłem w ten sposób, że nadlałem do okoła dziurki troszke poxipolu. Poczekać dopuki nie stwardnieje pożadnie najlepiej na nastepny dzień i bawić się dalej. Jeżeli poxipol by się nie trzymał na swoim miejscu jak powinien to nalezy owy otwór przejechać pare razy papierem ściernym jakimś gruboziarnistym, żeby powierzchnia była chropowata i poxipol bedzie się trzymał. Gdy już wytrze powtórzyć czynność. Te magazynki tak mają, dopuki są nowe i mało z nich było oddanych strzałow to działają dobrze ale na dłuższą metę otworki się wyrabiają i są różne problemy. Przepraszam ,że wcześniej nie odpisalem, ale dawo mnie tu nie było. Quote Link to post Share on other sites
Huck Posted April 16, 2006 Report Share Posted April 16, 2006 Addams ja chiałe sprobować umiescić lufe w jakimś płynie do rozkładania klejów, ale narazie olewa bo nie mam jeszcze nowej lufy i jakiegos psełdo hop-up. Narazie co robiłem to do tloczka wsadziłem papier(nic innego się tam nie zmieści a jak sie papier ugniecie to spełnia rolę 1 groszowki ;]) co zwiekszyło zasięg w bardzo niewielkim stopniu. Jakoś na dniach wsadze inna spreżyne i zobacze co z tego wyjdzie. Wdług mnie to wymianna wew. lufu poprawi zasieg tej repliki w bardzo dużym stopniu, jak zobaczyłem jakie luzy ma kulka w lufie to .....A i magazynek idzie banalnie naprawić jak wyżej zostalo już wyjaśnione. P.S Nie wiem kto wymyślił idiotyczny sposób zeby rozciągać spreżynę w magazynku albo wsadzać silniejszą Ja zwiększyłem pojemność magazynka o 2 kulki wkladajac sprężyne o mniejszej sile co poprawiło również wedę podawania 2 kulek, ale i tak zmniejszyłem otwór żeby całkowicie wyeliminować wadę magazynka. Quote Link to post Share on other sites
addams Posted April 16, 2006 Report Share Posted April 16, 2006 co do magazynka to potwierdzam, niewielka ilosc kleju w otworek i wszytko dziala jak nalezy, zadnych zaciec kulki maja faktycznie duze luzy na lufie, stad moje zainteresowanie mozliwoscia tuningu, jednak STTi nie pozostawila tu duzych mozliwosci manewru:), gdyby tylko dalo sie rowniez regulowac hop up to ta replika naprawde byla by swietna pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Huck Posted April 16, 2006 Report Share Posted April 16, 2006 Jak już przygotuje wysztkie potrzebne cześci to rozłoże ta lufe nawet jakbym miał ja pociąć najwyżej pozniej gwinty zrobie i sróbkami sręce ;] pozdro Quote Link to post Share on other sites
kmilo Posted May 28, 2006 Report Share Posted May 28, 2006 mam takie pytanko czy tan metal obok ma latać w gure i wdul ,bo przezto zamek ciągle sie tnie [ Dodano: 28 Maj 2006 15:25 ] witam gdzie maozna zakupic magazynek do tego glocka :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts