Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Tuning M16A2 Well

Recommended Posts

Wrzuć pod sprężynę podkładki (ja dałem 2 o grubości 2mm, były gumowe), jak masz rękę do majsterkowania to zrób HOP-UP, jak to już się dowiesz sam bo dużo było tego na forum. Efekty (w moim gunie) to wzrost siły na pewno, i zasięgu z 25m do 35m skutecznego :) . Mój Well grzał przez 8 miesięcy potem się rozpadł :x KONIEC

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

I od wewnątrz wzmocnij matą szklaną, kawałkami stalowych drutów, pasków blachy i zalej żywicą. Na alufę nałóż rurkę i większej średnicy, na nią następną i następną... Tak, by dopasować do wnętrza przedniego chwytu. Zyskasz na ciężarze i trwałośći.

Jak zmienie moje m16 w potwora

heh potwora który się rozleci po kilku miesiącach :wink:

Coś wam pokażę.............

A oto moje M16 A1 ( temat jest o M16 A2 ale myślę że nic się niestanie)

I tu link do foty (jedynej jaką mam)

http://img409.imageshack.us/img409/6255/m16a18jk.png

Pokrótce powiem cos o niej:

-kolba od M4 A1 także Well zakupiona od kolegi za paczkę fajek 8) Musiałem się troszkę napracować aby idealnie pasowała, głównie piłowałem.

-Skrócony foregrip, ucięty w okolicy przedniego mocowania do tej części przy zespole muszki. Uciąłem ok. 1cm od tej części., wyszlifowałem papierem ściernym i przykleiłem od środka do pozostałej części foregripu (którą też wczesniej skróciłem o odpowiednią długość), za pomocą kitu epoxydowego o nazwie której nie pamiętam. Ważne że był czarny a nie jak poxilina siwy. trzymal naprawde mocno, niekruszył sie itp.....

-Ponieważ cały gun został skrócony musiałem tez skrócić lufę o ok. 3cm (niestety :? )

-standardowo HOP-UP :lol:

-dwie podkładki z gumy o gróbości ok 2 mm podłożone pod sprężyne

-wzmocniony chwyt pistoletowy i kilka innych wewnętrznych części za pomoca tego samego kitu epoxydowego

-dociążony mag

Karabinek rozleciał się (pekła część taki bolec wystający z body i trzymający część zwalniającą tlokn) tej samej strzelance z której pochodzi to zdjęcie, mimo to cieszę się że sam przerobiłem do tego stopnia guna :D

• 1 year later...