mark Posted April 14, 2006 Report Share Posted April 14, 2006 Wrzuć pod sprężynę podkładki (ja dałem 2 o grubości 2mm, były gumowe), jak masz rękę do majsterkowania to zrób HOP-UP, jak to już się dowiesz sam bo dużo było tego na forum. Efekty (w moim gunie) to wzrost siły na pewno, i zasięgu z 25m do 35m skutecznego :) . Mój Well grzał przez 8 miesięcy potem się rozpadł :x KONIEC Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted April 15, 2006 Report Share Posted April 15, 2006 I od wewnątrz wzmocnij matą szklaną, kawałkami stalowych drutów, pasków blachy i zalej żywicą. Na alufę nałóż rurkę i większej średnicy, na nią następną i następną... Tak, by dopasować do wnętrza przedniego chwytu. Zyskasz na ciężarze i trwałośći. Quote Link to post Share on other sites
Gitos Marinatos Posted April 15, 2006 Report Share Posted April 15, 2006 Ile kosztuje żywica? I smar(olej?) silikonowy? Mam zamiar zabrac sie za tuning i brakuje kilku rzeczy... Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted April 15, 2006 Report Share Posted April 15, 2006 Zestaw naprawczy (żywica+mata szklana) to ok. 15 - 18 PLN. Szukaj w sklepach chemicznych lub motoryzacyjnych. Złom, wiesz gdzie :lol: Quote Link to post Share on other sites
Gitos Marinatos Posted April 16, 2006 Report Share Posted April 16, 2006 I wszystko jasne, dzięki :D Jak zmienie moje m16 w potwora :twisted: to dam znać i napisze jak sie sprawuje :wink: Quote Link to post Share on other sites
mark Posted April 16, 2006 Report Share Posted April 16, 2006 Jak zmienie moje m16 w potwora heh potwora który się rozleci po kilku miesiącach :wink: Coś wam pokażę............. A oto moje M16 A1 ( temat jest o M16 A2 ale myślę że nic się niestanie) I tu link do foty (jedynej jaką mam) http://img409.imageshack.us/img409/6255/m16a18jk.png Pokrótce powiem cos o niej: -kolba od M4 A1 także Well zakupiona od kolegi za paczkę fajek 8) Musiałem się troszkę napracować aby idealnie pasowała, głównie piłowałem. -Skrócony foregrip, ucięty w okolicy przedniego mocowania do tej części przy zespole muszki. Uciąłem ok. 1cm od tej części., wyszlifowałem papierem ściernym i przykleiłem od środka do pozostałej części foregripu (którą też wczesniej skróciłem o odpowiednią długość), za pomocą kitu epoxydowego o nazwie której nie pamiętam. Ważne że był czarny a nie jak poxilina siwy. trzymal naprawde mocno, niekruszył sie itp..... -Ponieważ cały gun został skrócony musiałem tez skrócić lufę o ok. 3cm (niestety :? ) -standardowo HOP-UP :lol: -dwie podkładki z gumy o gróbości ok 2 mm podłożone pod sprężyne -wzmocniony chwyt pistoletowy i kilka innych wewnętrznych części za pomoca tego samego kitu epoxydowego -dociążony mag Karabinek rozleciał się (pekła część taki bolec wystający z body i trzymający część zwalniającą tlokn) tej samej strzelance z której pochodzi to zdjęcie, mimo to cieszę się że sam przerobiłem do tego stopnia guna :D Quote Link to post Share on other sites
Lukacjus Posted October 19, 2007 Report Share Posted October 19, 2007 Ja też mam m16 a2 i mam jedno pytanie, kupiłem spręzyne Classic Army 120% 330fps, ciekaw jestem ile wytrzyma? Jestem zielony jeżeli chodzi o tuning i dlatego przydała by mi się odpowiedź dosc wyczerpująca. Co wzmocnić i na co uważać? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts