sanmateo Posted December 26, 2005 Report Share Posted December 26, 2005 Witam, Jestem tutaj nowy. Jakis czas temu kupilem sobie z www.airsofguns.pl karabin elektryczny G36C (M85p) Double Eagle (tania wersja). Dopiero zaczynam zabawe i nie chcialem od razu kupowac czegos za te 800-1000 zl, bo mogloby sie okazac ze mi sie to niepodoba i szkoda by bylo kasy :). Narazie jednak chcialbym sobie polepszyc moja tania replike. Mam wiec kilka pytanek:) : 1. Jaka sprezyne moglbym zamontowac, zeby gearbox sie nierozlecial (plastikowy) i czy warto ja zmieniac? 2.Czy jest mozliwosc wymainy mojego gearboxa na nowego metalowego (chodzi o wymiary itp.) 3.Czy po zmianie sprezyny (zakladajac ze by sie dalo) musialbym zmieniac akumulator (mam 7.2V 500 MaH) 4.Czy warto "wydluzyc" sobie lufe:)? (biorac pod uwage poprzednie upgrade'y) 5. I ostatnie pytanie:) : Jakie (tak na oko) karabin moglby miec osiagi po ww. tuningu?I czy to wszystko sie oplaca, czy tez lepiej sobie tym nie zawracac glowy i zbierac na lepszego AEGa (trzeba by wziac pod uwage jeszcze wiek, bo przez jeszcze pewien czas nie mam zbyt duzych mozliwosci walk w ekipach, poniewaz mam dopiero 15 lat:)) Pozdrawiam i zycze wszystkim szczesliwego nowego roku, Mateo Link to post Share on other sites
yeahlon Posted December 26, 2005 Report Share Posted December 26, 2005 Mam Takiego samego gnata. :D Ja sobie wymieniłem lufe na rurke z castoramy ale jesli to bys chciał zrobic nei przeginaj z długoscia. Moja rada jak masz kulki ze skrzydełkami ;P to jes wystrzelaj na starej lufie i potem zmien na castolufe, bo na niej mozesz strzelac tylko profilowanymi. Celnosc i zasieg wzrasta o pare metrów nie wiem dokldnie ile. Aha Wlozyłem do tłoka kawałek gumowej podkładki i troszke lepiej kopie :) Ale zamiana Geara mija sie z celem Bo poprostu nie warto. Link to post Share on other sites
NAT_Mastah Posted December 27, 2005 Report Share Posted December 27, 2005 Najlepszy tunig twojej "repliki" to: 1. Rzucić na ziemie 2. Skakać równomiernie przez 15 minut 3. Zgarnąć na szufelke 4. Wyrzucić A tak poważnie: 1. Jaka sprezyne moglbym zamontowac, zeby gearbox sie nierozlecial (plastikowy) i czy warto ja zmieniac? customowe sprężyny są tylko do zunifikowancyh GB (np v2, v3, v6) w tej chińskiej kaszanie jest sprężyna "ciocia jadzia" i żeby dorobić mocniejszą (twardszą) musiałbyś robić na zamówienie co przekroczyło by wielokrotnie wartość twojej "repliki". 2.Czy jest mozliwosc wymainy mojego gearboxa na nowego metalowego (chodzi o wymiary itp.) Niema takiej możliwości, a tym bardziej sensu (gb to spory wydatek znacznie większy niż np mp5 WELL'a) 3.Czy po zmianie sprezyny (zakladajac ze by sie dalo) musialbym zmieniac akumulator (mam 7.2V 500 MaH) Nie uda sie zmienic sprężyny więć nie ma po co zmieniać baterii (a wartośc baterii nawet jeśli sie uprzesz na sprężyne przekroczy wartość "repliki" i może spalić ci sie silnik). 4.Czy warto "wydluzyc" sobie lufe:)? (biorac pod uwage poprzednie upgrade'y) J/w, a tak btw to na forum jest gdzies wzór jak policzyć długość lufy w zależności od objętości tłoka. Nawet jesli osiągi po tych zabiegach sie poprawią to nieznacznie. A skoro masz 15 lat to masz jeszcze rok na zbieranie na replike, a chińsczyzne pomaluj matowym sprayem i powieś na ścianie. Link to post Share on other sites
sanmateo Posted December 27, 2005 Author Report Share Posted December 27, 2005 Dzieki za odpowiedz. A skoro masz 15 lat to masz jeszcze rok na zbieranie na replike, a chińsczyzne pomaluj matowym sprayem i powieś na ścianie. Sorry, ale rok to mi sie nie chce czekac, i juz od pewnego czasu zbieram na cos lepszego:) w koncu nie musze dolaczac od razu do ekipy 10 dwudziestolatkow, tym bardzej ze kumpel tez ma doswiadczenia z 3 gunami z chin, i wreszcie postanowil kupic lepszego aega. Btw. jakiego byscie doradzili guna tak w granicy do 900 zl? tylko pliz nie doradzajcie mi Mp5, bo tego guna jakos po prostu nie lubie (najchetniej kupilbym drogiego g36c, ale cena troszke za duza jak na jego osiagi) Pozdrawiam, Mateo Link to post Share on other sites
Recommended Posts