puzel Posted January 5, 2006 Report Share Posted January 5, 2006 Po tym jak pękł mi gear wymieniłem go na nowy. Podczas oddania strzału silnik napina sprężyne nie do końca i dalej nie chce. Co może byc tego przyczyną?Proszę o pomoc. Quote Link to post Share on other sites
outsider Posted January 5, 2006 Report Share Posted January 5, 2006 Prawdopodobnie źle ustawileś zębatki wzgledem tłoka. Miałem podobny problem jak pierwszy raz składałem gearbox swojej mp5. Quote Link to post Share on other sites
jonboy2312 Posted January 5, 2006 Report Share Posted January 5, 2006 ustawienie zębatek wpływa raczej na położenie tappet plate'a i dyszy w położeniu spoczynkowym... ale nie na to czy tłok jest naciągany czy nie. Miałem takie objawy gdy robiłem G36K kolegi - powodem było niewłaściwe rozłożenie podkładek (wina MG). Skoro skorupa GB jest nowa, należałoby je od nowa rozłożyć. Złóż cały gearbox bez sprężyny i tłoka, i sprawdź czy się swobodnie kręcą czy nie - jak nie - oto znalazłeś powód problemu. Może po prostu nowa skorupa jest ciaśniejsza i trzeba trochę odjąć. Może w jakimś miejscu trzeba dodać, bo się zapierają wzajemnie - to już musisz wycyrklować sam. Ale jeśli zebatki się obracają swobodnie, to nic innego nie przychodzi mi do głowy. Tłok niesiedzący w prowadnicach może? Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted January 6, 2006 Report Share Posted January 6, 2006 Ręce opadają. Ten temat jest bardzo szczegółowo opisany w wątku o zacinaniu się m15. http://www.wmasg.pl/forum/viewtopic.php?t=...light=zacinanie Jeśli masz m15 to polecam ogólny wątek o tej replice gdzie opisane jest 99% problemów jakie mogą wystąpić z karabinkiem. http://www.wmasg.pl/forum/viewtopic.php?t=...der=asc&start=0 Ustawienie zębatek to jedna wielka ściema i Yeti airsoftu. Na przyszłość używaj opcji szukaj. Quote Link to post Share on other sites
puzel Posted January 8, 2006 Author Report Share Posted January 8, 2006 Mam kolejne pytanie. Czy po wymontowaniu zatrzasku przeciwpowrotnego gun będzie działał sprawnie?? Czy lepiej go wmontować?? Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted January 8, 2006 Report Share Posted January 8, 2006 Lepiej wmontować. Po oddaniu serii tłok znajduje się w losowym miejscu i jeśli brakuje antireversala, to zębatki będą się kręcić w drugą stronę. Jeśli w tym momencie naciśnie się spust, to dodatkowo obciąża się zębatki. Może wytrzymają. A może nie. Quote Link to post Share on other sites
puzel Posted January 20, 2006 Author Report Share Posted January 20, 2006 OK Dzieki za odpowiedz. [ Dodano: 20.01.2006, 19:31 ] Mam pytanko czy to zacinanie może być wywołane przez zepsutą sprężynke zatrzasku przeciwpowrotnego:?: :?: :?: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts