Ak_TiGeR Posted January 13, 2006 Report Share Posted January 13, 2006 Dzisiaj przyszedł mi magazynek low cap CA do Ak 47 z MG i mam taki problem po włożeniu magazynka do gniazda strasznie sie chwieje na boki w ógole magazynek jest jakiś dziwnie nie dorobiony krzywy itp.Mam pytanie czy panowie z MG wymienią mi coś takiego czy może to jakas powszechna wada w tych magazynkach a zdaje mi sie że raczje nie.Prosze o Pomoc. Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted January 13, 2006 Report Share Posted January 13, 2006 Jak posiadałem ak47 TM miałem 2 magi, 1 z nich chybotał mi w gnieździe Hi-cap na 600 kulek, 2 mag real-cap Stara na 30 kulek- on siedział w gnieździe b. sztywno i nie ruszał sie. :P Pozdrawiam Link to post Share on other sites
Ak_TiGeR Posted January 13, 2006 Author Report Share Posted January 13, 2006 Aha czyli najpradopodobniej raczej to jakieś uszkodzenie fabryczne bo naprawde nie mam zamiaru latać z takim magazynkiem, ten magazynek od TM bardzo dobrze sztywno siedzi a ten co dostałem dzisiaj to naprawde porażka...Myśle ze panowe z MG bedą tacy mili i mi go wymienią bo 91 zeta piechotą nie chodzi:) Link to post Share on other sites
sebas Posted January 13, 2006 Report Share Posted January 13, 2006 naprawde nie mam zamiaru latać z takim magazynkiem To se obklej tasma to miejsce ktore wkladasz do gniazda...jezzz troche kreatywnosci nie zaszkodzi a i tasma izolacyjna niedroga.... :roll: Pozdro. Link to post Share on other sites
Ak_TiGeR Posted January 13, 2006 Author Report Share Posted January 13, 2006 No wiem myślałem nad tym ale czy tak powinno być znowu zamównie następny magazynek i to samo będzie....Jakoś magazynek od TM sie tak nie chwieje a chyba panowie z MG mogą mi wymienić ten magazynek. Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted January 13, 2006 Report Share Posted January 13, 2006 Tak jak sebas mówi lepiej jest obwinąć tego maga taśmą izolacyjną i będzie dobrze- sam tak robiłem ze swoim hi-capem i było znacznie lepiej... Link to post Share on other sites
Kacper_ Posted January 13, 2006 Report Share Posted January 13, 2006 Moim zdaniem nie masz się co bawić w wymiane magazynka na MG. Mój low cap TM siedział na początku ładnie sztywno, ale po pewnym czasie gniazdo się wyrobiło i zaczął się chwiać. Obkleiłem go z boków CTI i jest ok. trochę inaczej było ze Star'owskimi real capami, te od początku chwiały się na boki, ale paten z taśmą rozwiązał ten problem. W standardowym AK body jest z ABS'u i gniazdo siłą rzeczy kiedyś się wyrobi. No chyba, że zmienisz body na metalowe. Wymiana magazynka (jeśli MG ci wymieni wogóle) to trochę czasu w plecy, więc radzę abyś sobie odpuścił. Chyba, że cię to aż tak bardzo boli... Pozdrawiam Kacper Link to post Share on other sites
Ak_TiGeR Posted January 13, 2006 Author Report Share Posted January 13, 2006 W sumie Kacper masz racje przekonałeś mnie obwine sobie to taśmą izolacyjną....No ale troche mnie to zaniepokoiło bo naprawde magazynek strasznie latał ale jeśli to sie zdarza w wielu magazynkach to nie ma co komplikować sprawy.Temat do skasowania dzięki wszystkim za Odp.Pozdro.. Link to post Share on other sites
Recommended Posts