bastekkk Posted January 28, 2006 Report Share Posted January 28, 2006 mam problem z P99 hfc bo jak przeładowywuje to jak już puszczam zamek to wtedy magazynek wylatuje ( nie smarowałem go nigdy/ strzelałem nim jakis czas była dluga przerwa leżał sobie na szafce i dzis chciałem sobie postrzelac i zauwazylem to ) a i magazynek wylatuje tylko wtedy jak jest w nim kulka jak nie ma kulki to niewylatuje ( magazynek ) Quote Link to post Share on other sites
warzyw Posted January 28, 2006 Report Share Posted January 28, 2006 Widocznie kulki go za bardzo obciazaja :) a tak na powaznie to sie pierwszy raz z czyms takim spotykam. Posiadam p99 juz dobre 2 lata i jedyny problem (z mojej winy) to wylamalem sobie w zamku takie elementy przytrzymujace tlok. Ale 7zl i jest nowy zamek. Z magazynkiem nigdy sie nic nie dzialo. Quote Link to post Share on other sites
Bullzeye Posted January 28, 2006 Report Share Posted January 28, 2006 bastekk najlepiej jakbyś zdjęcia magazynka zamieścił, bo podobnie jak warzyw nie spotkałem się z czymś takim Quote Link to post Share on other sites
bastekkk Posted January 28, 2006 Author Report Share Posted January 28, 2006 ej a czy ma o cos do zeczy ze go wogule nie smarowałem ? Quote Link to post Share on other sites
Bullzeye Posted January 28, 2006 Report Share Posted January 28, 2006 raczej nie bo ja też od samego początku się mam z zamiarem nasmarowania, a nigdy czasu nie mam :D Quote Link to post Share on other sites
warzyw Posted January 28, 2006 Report Share Posted January 28, 2006 Tu raczej jest jakis problem z wymiarami magazynka lub z elementem ktory go trzyma. Smarowanie nie ma nic do tego, (swojego pierwyszy raz smarowalem po roku ) Dziwna sprawa :? Quote Link to post Share on other sites
bastekkk Posted January 28, 2006 Author Report Share Posted January 28, 2006 wysle im do tajguna ( tam kupiłem ) jest jeszcze na gwarancji wiec powinni naprawic tylko ze wyrzyciłem pudełko ale mam wszystki papiery tylko musze je znalezc Quote Link to post Share on other sites
Bullzeye Posted January 28, 2006 Report Share Posted January 28, 2006 raczej ci nie wezmą bo na papierach jest wyraźnie napisane że musi być w oryginalnym opakowaniu Quote Link to post Share on other sites
bastekkk Posted January 28, 2006 Author Report Share Posted January 28, 2006 to spytam sie ich czy moglbym im to wysłac i czy by naprawili za dopłata :wink: Quote Link to post Share on other sites
Inferno Posted January 28, 2006 Report Share Posted January 28, 2006 Prawdopodobnie zaczep magazynka się wytarł, ew. osłabła sprężyna zaczepu. To że nie wypada jak nie ma kulek to dlatego, że element dosyłający kulki, który prawdopodobnie wypycha magazynek z gniazda nie wypycha samego magazynka tylko kulki które się w nim znajdują, co w efekcie na jedno wychodzi... Quote Link to post Share on other sites
bastekkk Posted January 28, 2006 Author Report Share Posted January 28, 2006 przytrzymałem zwalniacz magazynka załadowałem i...... nie wypada !!! Quote Link to post Share on other sites
Bullzeye Posted January 28, 2006 Report Share Posted January 28, 2006 to spróbuj rozebrać zwalniacz i zobacz czy sprężynka w środku jest cała Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted January 28, 2006 Report Share Posted January 28, 2006 Qurczę na grillu. Już miałem iść spać. Ale jesteś wredny...Skoro Ci mag wylata, to se rozbierz Waldka, dokładnie mówiąc szkielet.Sprawdź, czy nie jest pęknięty język i zaczepy spustu maga. Miałem to w STTI i HFC. Podobny problem.Ewantualnie możesz nakleić coś z poxyczegoś. Opisywałem już to kilka razy na forum... Szukaj bo już mi się nie chce. Sorki. Miłych snów idę spać :D P.S. A jeśli iktos wierzy,że jego nauczyciele byli jedynia prawymi Dobra... w sprawach optyki miłem rację... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts