bobi Posted January 29, 2006 Report Share Posted January 29, 2006 Witam mam problem z moim sprzętem, bo dzis jak sie strzelalem przeskoczyla mi sprezyna spustu. jezyk spustowy cofnal sie o jakies 5mm w stossunku do normalnej pozycji i jest bardziej miekki. Rozebralem go i okazalo sie ze sprezynka spustu nie jest zaczepiona o nic i nie blokuje spustu. Co z tym zrobic i jak ta sprezynke zaczepic tak jak byla lub jak wyjac jezyk spustowy?? bron strzela ale mnie wkurza. Pozdrawiam Tomek Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted January 29, 2006 Report Share Posted January 29, 2006 Człowieku! Zobacz na forum, lub w warsztacie. Pisałem o tym. Ja wiem, że jesteś nowy itd, ale jest coś takiego jak "szukaj". Quote Link to post Share on other sites
gertan Posted January 29, 2006 Report Share Posted January 29, 2006 Użyj opcji szukaj a tak poza tym to żeś się popisał.... Ile ty takich samych tematów zrobiłeś.... :? Quote Link to post Share on other sites
bobi Posted January 29, 2006 Author Report Share Posted January 29, 2006 Za ilosc tematow sorry ale to problem ze strona byl i moze sie tworzyly a mnie nie wyswietlalo a skoro mowicie ze juz jest to znajde bo narazie jakos nie moglem. kolego w warsztacie to tylko tyle bylo ze wymieniles ta sprezynke a nic na temat wyciagniecia spustu czy zalozenia tej sprezynki na nowo. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Bullzeye Posted January 30, 2006 Report Share Posted January 30, 2006 bobi żeby wyjąć spust to musisz zdjąć zamek razem z lufą, cylindrem i tłokiem, a potem wybić czymś cienkim bolec przez blokadę spustu Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted January 30, 2006 Report Share Posted January 30, 2006 http://www.wmasg.pl/zbrojownia.php?bron=90 Tu znajdziesz opis demontażu. Poza tym jest to wszystko tak proste jak budowa cepa. Trochę pogłówkuj i poobserwuj. Do wybicia sworzni radzę użyć ściętego na płasko gwoździa o odpowiedniej średnicy. Quote Link to post Share on other sites
bobi Posted January 30, 2006 Author Report Share Posted January 30, 2006 Fiedotow i Bullzeye dziekuje za odpowiedz. Próbowałem właśnie to wybic tak jak 1 sworzen ale nie chcialo wyjsc i myslalem ze to jednak nie tak ale juz sie polapalem. Jeszcze raz dzieki pozdrawiam i celnych strzalow zyczę!! Bobi Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted January 30, 2006 Report Share Posted January 30, 2006 Uważaj na blokadę spustu. Zapamiętaj, jak była włożona Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts