herradi Posted February 6, 2006 Report Share Posted February 6, 2006 W posiadanym MP 5 Well'a wymienilem sprezyne na SP 110 Guardera. Wynik to podobno ok. 335 fps. Zamierzam tez przedluzyc lufe. Mam pytanie odnosnie takich modyfikacji owej MP5. Czy ktos robil juz cos podobnego? Jak dlugo wytrzyma sprzęt na tej dawce mocy :D ? Co jeszcze musze wymienic po zmianie sprezyny? Z gory thx wszystkim "uprzejmym" :lol: Quote Link to post Share on other sites
polch Posted February 6, 2006 Report Share Posted February 6, 2006 Wiele pojęcia nie mam, ale wydaje mi się że 110 od Guardera to rozsądna granica. W naszej ekipie jest jedna emka ze 150PDI ale GB wytrzymał dwie strzelanki... Quote Link to post Share on other sites
Michoxx Posted February 7, 2006 Report Share Posted February 7, 2006 jest gdzieś temat "MP5 well Upgrade" lub coś podobnego poszukaj! jeszcze byś musiał wymienić prowadnicę sprężyny ;) na wzmocnioną jakąś nową głowicę tłoka zeby było to wsztstko szczelniejszę łożyska bo te mogą nie wytrzymać po jakimś czasie, wyrobią się i zębatki Ci mogą pujść na wakacje :lol: [ Dodano: Wto 07 Lut, 2006 06:07 ] Masz ten temat o którym mówiłem ;) http://wmasg.pl/forum/viewtopic.php?t=18929&start=0 Quote Link to post Share on other sites
herradi Posted February 7, 2006 Author Report Share Posted February 7, 2006 hmmm..bedzie kasa , bedzie lepszy tunning :D dzieki za odp Quote Link to post Share on other sites
Michoxx Posted February 7, 2006 Report Share Posted February 7, 2006 hmmm..bedzie kasa , bedzie lepszy tunning Very Happy dzieki za odp Ja właśnie zamówiłem springa 170% CA i jak będe mieć kase to bedzie trzeba kupić prowadnice :F a przy takich spręzynaj jak ty chcesz wstawić to raczej stockowa prowadnica powinna troche uciągnąć przynajmniej do czasu kupna nowej prowadnicy więc jak chcesz to kupuj części na raty ;) Quote Link to post Share on other sites
tomow Posted February 9, 2006 Report Share Posted February 9, 2006 Wiele pojęcia nie mam, ale wydaje mi się że 110 od Guardera to rozsądna granica. W naszej ekipie jest jedna emka ze 150PDI ale GB wytrzymał dwie strzelanki... 150 PDI i M110 Guardera to mniej wiecej to samo... :roll: Quote Link to post Share on other sites
herradi Posted February 10, 2006 Author Report Share Posted February 10, 2006 laduje baterie cala noc , ide na strzelanke , wlaczam , strzelam i ... nie moze ruszyc sprezyny. rozkrecam wszysciusko , w gearboxie wszystko jak ma byc , nic nie peklo , nic nie blokuje , okablowanie dobre , bezpiecznik tez, silnik jak nalezy. skrecam , laduje znowu baterie (8.4 V 1050mAh-dzialal na niej, szybko sie rozladowywala, ale dzialal) i znowu to samo. KI DiaBEL ????? :roll: :? Quote Link to post Share on other sites
Michoxx Posted February 10, 2006 Report Share Posted February 10, 2006 (8.4 V 1050mAh-dzialal na niej, szybko sie rozladowywala, ale dzialal) i znowu to samo.KI DiaBEL ????? Rolling Eyes Confused Poprostu bateria za słaba i nie daje rady se spręzyną, podziała chwile i przestaje :roll: u mnie podobnie szybkostrzelność wyraźnie spadła :( trzeba kupić baterie 9.6V ta powinna wystarczyć bo ma dobrą pojemność ;) Quote Link to post Share on other sites
milo222 Posted February 12, 2006 Report Share Posted February 12, 2006 bateryjka z wella nie uciągnie 170 % CA wiec napewno do 150PDI potrzebujesz 9,6 V i to zapewne nie na małych ogniwach :wink: Quote Link to post Share on other sites
Michoxx Posted February 12, 2006 Report Share Posted February 12, 2006 bateryjka z wella nie uciągnie 170 % CA wiec napewno do 150PDI potrzebujesz 9,6 V i to zapewne nie na małych ogniwach Wink 8O 8O mi uciągło! więc uciągnie ale trzyma jakieś 200 kulek i pada ;) ale mi narazie wystarczy bo strzelam na semi :) Quote Link to post Share on other sites
milo222 Posted February 12, 2006 Report Share Posted February 12, 2006 8O 8O mi uciągło! więc uciągnie ale trzyma jakieś 200 kulek i pada ;) ale mi narazie wystarczy bo strzelam na semi :) no moja niestety nie a sprawdziłem ją i ponownie naładowałem. Naszczęscie miałem 9,6 i tutaj chodzi idealnie tak wiec widac ze róznie to wygląda Quote Link to post Share on other sites
Michoxx Posted February 13, 2006 Report Share Posted February 13, 2006 Może masz jakąś baterie uszkodzona? a ile kulek wyplówa na sekunde wiecej niż przy 8,4V i stockowym springu? Quote Link to post Share on other sites
koonik Posted February 13, 2006 Report Share Posted February 13, 2006 a moze w wellu silnik tez jest kiepski Quote Link to post Share on other sites
milo222 Posted February 13, 2006 Report Share Posted February 13, 2006 wsio ok bateria też , mam zmienioną sprężynę na 170% CA i szybkostrzelność praktycznie takak sama jaka była w serii nie wiem jak wyglądało 9,6 na starej sprężynie bo od razu zmieniałem. Bateria 8,4v z wella potrafiła uciągnąć 2-3 strzały a potem sie blokowało dopiero 9,6 V sobie radzi wiec poprostu była za słaba bateria. Ładuje na bardzo dobrej ładowarce wiec o złym naładowaniu nie ma mowy Quote Link to post Share on other sites
Michoxx Posted February 13, 2006 Report Share Posted February 13, 2006 dzieki milo a o jakiej pojemności jest ta bateria (9,6V)? Quote Link to post Share on other sites
Brayli Posted May 17, 2006 Report Share Posted May 17, 2006 Właśnie wsadziłem SP100 i NIE CIĄGNIE, krztusi się na samym końcu. Czy kierunek założenia sprężyny ma znaczenie? Na środku i na jednym końcu zwoje są gęściejsze. I tym właśnie końcem wsadziłem na prowadnicę. (bat 8.4V stock) Spróbuję w drugą stronę... [ Dodano: Sro Maj 17, 2006 3:30 pm ] Już bierze. Podładowałem baterię. :) :) Pozostawiam pytanie, czy kierunek założenia springa o niejednakowym skoku ma znaczenie ? Quote Link to post Share on other sites
Kmieciu4eveR Posted May 17, 2006 Report Share Posted May 17, 2006 Wymieńcie okablowanie na silikonowe 1,5mm (8zł za metr kabla), radzę pozbyć się bezpiecznika. Zamiast wtyczek Tamiya polecam minikonektorki: są tańsze, zajmują mniej miejsca, lepiej przewodzą prąd i zawsze mamy pewność, że są dobrze podłączone. Quote Link to post Share on other sites
Medium Posted May 17, 2006 Report Share Posted May 17, 2006 Pozostawiam pytanie, czy kierunek założenia springa o niejednakowym skoku ma znaczenie ? Tak, tam gdzie są "rzadsze" zwoje - do tłoka Pozdrawiam Medium Quote Link to post Share on other sites
Brayli Posted May 17, 2006 Report Share Posted May 17, 2006 No, teraz po porządnym ładowaniu działa, na SP100 zasięg wizualnie wzrósł o ok.50%. Tylko martwi mnie ten odgłos. O ile na stockowej było ciche miauczenie, to teraz wyje jak wiertara na udarze. Czy tak ma być ? :? [ Dodano: Sro Maj 17, 2006 7:47 pm ] A propos pierwszego postu. Wymieniłem też lufkę na aluminium z OBI. Jest dość precyzyjna, bardzo dobre skupienie w porównianiu do stocka. Do tego muszę nabyć batkę 9,6V, bo na fabrycznej z trudem zipie. I na tym koniec. W końcu to tylko Machine Pistol 5, a nie Barret :wink: Quote Link to post Share on other sites
polch Posted May 17, 2006 Report Share Posted May 17, 2006 Nie chciałbym być złym prorokiem ale właśnie zapoczątkowałeś drogę przez mękę. Jak zębatki się nie wysypią to z pewnością poleci GB. Możesz już składać na nowy + łożyska stalowe ślizgowe. Te pseudo teflony nie pasują w "normalne" boxy. P.S. Sprawdź podkładkowanie zębatek, bo mogły mieć luzy i wyszło dopiero pod większym obciążeniem. Winą może być też złe ustawienie silnika, albo kable uniemożliwiają mu prawidłowe ułożenie w chwycie - wtedy regulacja niewiele da. Quote Link to post Share on other sites
skrobo Posted May 18, 2006 Report Share Posted May 18, 2006 Nie chciałbym być złym prorokiem ale właśnie zapoczątkowałeś drogę przez mękę. Jak zębatki się nie wysypią to z pewnością poleci GB. Możesz już składać na nowy + łożyska stalowe ślizgowe. Te pseudo teflony nie pasują w "normalne" boxy. Sugerujesz że WELLowski gearbox jest jakiś gorszy?? Jest to normalny GB v2 a co do zębatek to nic nie trzeba wymieniać bo WELL postarał się o dobre zębatki (napewno mocniejsze niż stockowe w TM). P.S. Sprawdź podkładkowanie zębatek, bo mogły mieć luzy i wyszło dopiero pod większym obciążeniem. Winą może być też złe ustawienie silnika, albo kable uniemożliwiają mu prawidłowe ułożenie w chwycie - wtedy regulacja niewiele da. z tym się całkowicie zgadzam Mi WELL też głośno chodził, przyczyną było ustawienie silnika, a załatwiłem ten problem regulując ibusową śrubkę pod rączką, Quote Link to post Share on other sites
polch Posted May 18, 2006 Report Share Posted May 18, 2006 Tak - twierdze że nie wytrzyma tej sprężyny. I nie jest taki sam jak inne v2. Otwory na łożyska są mniejsze. Istnieje również możliwość, że to tylko ten przypadek który znam z autopsji, bo jak wszyscy wiemy powtarzalność wykonania replik - w szczególności Wella jest żadna. Co zresztą nie zmienia faktu, że są to świetne (MP5) repliki za niską cenę. Quote Link to post Share on other sites
Brayli Posted May 18, 2006 Report Share Posted May 18, 2006 Ok, sprawdzę. Jeszcze coś, w chwycie mam taki metalowy krążek, który leży w "foremce" na stopce chwytu, on przylega do silnika, i dopiero pod tym jest gwint śruby. Wydaje mi się że przy wkręcaniu będzie to niestabilne. Dla pewności: silnik mam wkręcać głębiej, w moim przypadku? PS. Co do powtarzalności niestety święta prawda. Widziałem już 3 inne Welle w akcji. Jeden na stocku i bat 9.6V niesie na 40+m, drugi, też stock krztusi się i ma hop-up działający w odwrotną stronę !!!, 3ci bez zarzutów. Wychodzi na to że tylko niektóre, te bardzej udane nadają się do upgragów :ściana: [ Dodano: Czw Maj 18, 2006 2:06 pm ] Chodzi ciszej, wykręciłem nieco śrubkę. I tak zostawiam. Jak się coś posypię, to nie omieszkam napisać. Dzięki za rady, chłopaki :D Quote Link to post Share on other sites
happy666 Posted July 5, 2006 Report Share Posted July 5, 2006 przeprapszam ale chcę kupić mp5 a5 (cymy) na taiwanie,jeszcze nie weszło do sprzedaży i chciałbym kupić sprężynę sp110,mp5 ma stalowe zębatki,kierunkowa głowica tłoka,baterie 8,4v 1100mAh ni-mh.A moje pytanie brzmi czy to się wszystko nie sypnie i czy bateria to uciągnie,tak na troche dłużej? Quote Link to post Share on other sites
Brayli Posted July 5, 2006 Report Share Posted July 5, 2006 zy to się wszystko nie sypnie i czy bateria to uciągnie,tak na troche dłużej? Ja właśnie wymieniłem w Wellu batkę na 9.6V, chodzi jak burza. Co do Cymy obawiam się że może być gorzej. Mi ledwo ciągnął na SP100, tylko świeżo po naładowaniu strzelał, potem niedomagał. Najprawdopodobniej Cyma na 110tce nie uciągnie, nawet jeśli, to szybko będzie zjadał akumulator i ROF też będzie kiepściutki. Zębatki wytrzymają, ale tak jak koledzy piszą trzeba sprawdzić jak leżą w GB i ew. skorygować pozycję silnika. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts