Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Ruger MK1 Carbine --- POMOCY!!!!!!!

Recommended Posts

Witam!!! Mam broblem ze Swoją repliką. Opiszę wszystko od początku co się dzieje, może ktoś Mi pomoże. Kupiłem replikę około 4 miesięcy temu. Od pewnego czasu zauważyłem problem w postaci takiej, że przy temperaturze około 0 stopni nie mogę oddać strzału?? Zrobiłem eksperyment, a mianowicie: Naładowałem maga gazem i w pokojowej temperaturze strzela, że aż milo. Wystawiłem go na balkon na około 10 minut i niestety nie mogłem oddać strzału (jak cisnę na zamek to nie ma oddania strzału i odbicia zamku, tak jakby się zacinał). Więc znowu położyłem replikę do pokoju i po 15 minutach znowu strzelał. Na początku myślałem, że coś z gazem nie tak (używam gazu standardowego) bo słyszałem że nie ma czegoś takiego jak gaz letni, czy zimowy. Cena tego gazu to 45zł za 1000nl). więc wyciągnąłem maga z repliki i znowu, w pokoju strzelał jak głupi (wiem, że nie można naciskać spustu, gdy magazynek nie jest w replice), ale obalając ten mit tak właśnie zrobiłem. Położyłem znowu na balkon (cały czas przy temp. 0 stopni) i znowu to samo, nie chce strzelać. Może coś zamarza w środku?? Bo lufa jest strasznie zimna. Naprawdęnie wiem o co chodzi, może ktoś też miał taki przypadek. Jeśli tak to niech mi doradzi co robić. PS. Replika, była raz przesmarowywana olejem silikonowym, ma plastikowy hop-up, który by kilka razy ustawiany. Pozdrawiam i proszę o jakiś kontakt lub odpis. W razie co to moje GG 4306009

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...