cyberneticos Posted February 23, 2006 Report Share Posted February 23, 2006 Witam!!! Mam broblem ze Swoją repliką. Opiszę wszystko od początku co się dzieje, może ktoś Mi pomoże. Kupiłem replikę około 4 miesięcy temu. Od pewnego czasu zauważyłem problem w postaci takiej, że przy temperaturze około 0 stopni nie mogę oddać strzału?? Zrobiłem eksperyment, a mianowicie: Naładowałem maga gazem i w pokojowej temperaturze strzela, że aż milo. Wystawiłem go na balkon na około 10 minut i niestety nie mogłem oddać strzału (jak cisnę na zamek to nie ma oddania strzału i odbicia zamku, tak jakby się zacinał). Więc znowu położyłem replikę do pokoju i po 15 minutach znowu strzelał. Na początku myślałem, że coś z gazem nie tak (używam gazu standardowego) bo słyszałem że nie ma czegoś takiego jak gaz letni, czy zimowy. Cena tego gazu to 45zł za 1000nl). więc wyciągnąłem maga z repliki i znowu, w pokoju strzelał jak głupi (wiem, że nie można naciskać spustu, gdy magazynek nie jest w replice), ale obalając ten mit tak właśnie zrobiłem. Położyłem znowu na balkon (cały czas przy temp. 0 stopni) i znowu to samo, nie chce strzelać. Może coś zamarza w środku?? Bo lufa jest strasznie zimna. Naprawdęnie wiem o co chodzi, może ktoś też miał taki przypadek. Jeśli tak to niech mi doradzi co robić. PS. Replika, była raz przesmarowywana olejem silikonowym, ma plastikowy hop-up, który by kilka razy ustawiany. Pozdrawiam i proszę o jakiś kontakt lub odpis. W razie co to moje GG 4306009 Link to post Share on other sites
hellmans Posted February 23, 2006 Report Share Posted February 23, 2006 poprostu ten typ tak ma - nie strzela w zimnie, co innego krótki ogólnie gaziaki na zimnym słabo albo w ogóle nie stzrelaja pozdr Link to post Share on other sites
bonzaj Posted February 23, 2006 Report Share Posted February 23, 2006 Krotkego latwiej ogrzac w dloniach. Carbine tak nie ogrzejesz z powodu dlugiej lufy. Taka wada ze ponizej -5 nie bedzie w ogole oddawal strzalu. Twoj reaguje tak samo przy temp 0. Link to post Share on other sites
cyberneticos Posted February 23, 2006 Author Report Share Posted February 23, 2006 Ok dzieki za odpowiedz. I nic naprawde nie da sie zrobic?? To co tam sie dzieje cos zamarza?? A moze gaz zmienic na propan?? Bo obecnie uzywam Utra-Air :) Link to post Share on other sites
makaronz Posted February 23, 2006 Report Share Posted February 23, 2006 moj mk1c strzelal nawet przy -15, slabo bo slabo, ale strzelal.... Link to post Share on other sites
wodzuIII Posted February 23, 2006 Report Share Posted February 23, 2006 cytat kuzynki lat 5.. :ściana: Tylko jeden ruger strzela w każdej temperaturze.. oczywiscie ten należący do Chucka Norrisa.. P.S Wytrzelajmy wszystkich ktorzy sieją te powiedzonka!!! :F (oprócz wyzej wspomnianej osóbki) Link to post Share on other sites
GZ Posted February 23, 2006 Report Share Posted February 23, 2006 zaraz sie pojawią temty typu "kulki z mojego rugera wiatr znosi" :wink: moze stary zrzęda jestem ale w czasach kiedy ja chodziłem do szkoły za brak myślenia karali 8) Link to post Share on other sites
cerber Posted February 23, 2006 Report Share Posted February 23, 2006 no dobra pewnie temat poleci ale zadam pytanko coby nowego nie robic. Z rugerem mk1c mam taki problem ze kulki 0,33 lecą jakos "dziwnie" Na jakims 30 metrze zaczyna je znosic ostro na dół i w lewo. czeeeemu ?? :( Link to post Share on other sites
Recommended Posts