macgyver Posted June 18, 2006 Report Share Posted June 18, 2006 8mm. Zależy jaka. Quote Link to post Share on other sites
diablo62 Posted June 19, 2006 Report Share Posted June 19, 2006 a oplaca sie wymieniac na taka z obi? bo teraz wymienialem w takim pistolecie ręcznym, za 30zł na 2 razy dłuższą od tej co byla, a on nie byl przystosowany do wymiany i cos sie urwalo i musialem przymocowac na tasme, a to chyba nie poprawilo jego osiagow, bo kulka leci jakby wolniej (ale za to przebija okladke i 2 kartki, a wtefy nie przeijal tylko okladki, ale to inny zeszyt wiec niewiem) Quote Link to post Share on other sites
macgyver Posted June 19, 2006 Report Share Posted June 19, 2006 W M4 elektryku opłaca się. Ma lepiej zbudowaną komorę. Wystarczy wyjąć lufę i włożyć nową. Nic nie trzeba ciąć itp. Ja zewsze biorę lufę lekko za ciasną, i doszlifowuje ją wałeczkami z papieru ściernego. Robię wałeczki o średnicy 6 mm i długości 1.5 cm i przepycham drutem do robutek. W ten sposób zrobisz średnicę jaka Ci się podoba. Quote Link to post Share on other sites
diablo62 Posted June 22, 2006 Report Share Posted June 22, 2006 a jak dostac sie do gearboxa? Quote Link to post Share on other sites
macgyver Posted June 22, 2006 Report Share Posted June 22, 2006 Po kolei: *wyjmujesz mag, *zdejmujesz kolbę *zdejmujesz gripy z przodu (chłodnice) *odkręcasz 2 śrubki i wyjmujesz lufę *odkręcasz uchwyt transportowy *przewracasz karabinek na lewą stronę i odkręcasz śrubki z prawej strony *otwierasz (uważaj na spust, ja dostałem sprężynką w nos :F) dwie połówki i masz lufę (radze wymienić na węższą i dłuższą, ma mieć 16 cm), komorę i gearbox. Wbrew pozorom, proste. Ja ten karabin rozkręciłem jako pierwszą replikę. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts