chudyhunter Posted March 12, 2006 Report Share Posted March 12, 2006 Witam. Chcial bym sie dowiedziec jakiej dlugosci jest pas 2punktowy do MP5 i jaka ma szerokosc.Jesli by sie dalo to prosil bym takze o zdjecia wykonania poczatku i zakoczenia mocowan pasa.Doszedlem do wniosku ze nie ma co wydawa 35zl jesli moge sobie zrobic sobie sam i praktycznie nie bedzie mnie to nic kosztowac. Quote Link to post Share on other sites
tarnus Posted March 12, 2006 Report Share Posted March 12, 2006 Ktoś na WMASG juz o tym pomyślał i w warsztacie jest temat jak zrobić to samemu(3 punktowy). LINK Quote Link to post Share on other sites
N.A.T.puszek Posted March 12, 2006 Report Share Posted March 12, 2006 tarnus, kolega pytał o 2 punktowy :wink: ja mysle, że poprostu musisz sobie kupiv troche czarnej taśmy i popróować. Jeden woli miec nizej inny wyzej... czy jakoś tak :wink: Quote Link to post Share on other sites
chudyhunter Posted March 12, 2006 Author Report Share Posted March 12, 2006 No cuz to w takim razie dzieki i postaram sam na wlasne wyczucie cos zmontowac:) Quote Link to post Share on other sites
tarnus Posted March 12, 2006 Report Share Posted March 12, 2006 wiem, że pytał o 2 punktowy, ale w tym temacie są padane rozmiary taśm i klamerek, a moze po przeczytaniu tego artykułu moze zmieni zdanie i bedzie chciał mieć 3 punktowy pas :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Mycha_SPAT Posted March 13, 2006 Report Share Posted March 13, 2006 Zamiast 2-punktowego polecam 1-punktowy. Bardziej wygodny i praktyczny. Wystarczy kupić troche liny do zjazdów, pociągnąć izolką, do tego karabińczyk i gotowe. Nie mam tu fot - znajde to wrzuce :] Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted March 13, 2006 Report Share Posted March 13, 2006 Jak ktos potrzebuje pasa 2-punktowego, to polecam oryginalne wojskowe zawieszenie od Kalasza. Mozna kupic w cenie 5-10 pln na allegro, jest solidne i daje sie dopasowac do wiekszosci wzorow broni. Quote Link to post Share on other sites
chudyhunter Posted March 13, 2006 Author Report Share Posted March 13, 2006 ok.poszukam na allegro ale jeszcze poczekam na fotki od Micha:] Quote Link to post Share on other sites
Mycha_SPAT Posted March 14, 2006 Report Share Posted March 14, 2006 To jest prawdziwy ATek... Szczeciński :wink: Quote Link to post Share on other sites
Zgedi Posted March 14, 2006 Report Share Posted March 14, 2006 I jak widac pas nie jest potrzebny do szczescia :wink: Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted March 14, 2006 Report Share Posted March 14, 2006 I jak widac pas nie jest potrzebny do szczescia :wink: w naszej ekipie ten model zawiesia jest co raz popularniejszy... wygodny, umozliwia strzelanie z obu ramion, nie zaczepia sie... prostota i wygoda. wymaga jedynie przyzwyczajenia, na poczatku troche "pije" w szyje. a tu ATeciaki SPAP Gdansk Quote Link to post Share on other sites
chudyhunter Posted March 14, 2006 Author Report Share Posted March 14, 2006 Dosc ciekawe rozwiazanie tylko wydaje mi sie ze bardziej poreczne przy kolbie skladanej a ja posiadam stala.Oczywiscie nie przeszkadza to w wyprubowaniu :) Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted March 14, 2006 Report Share Posted March 14, 2006 i u nas sa i stale i skladane kolby... nie wiem czemu mialby tu byc jakas roznica. poprostu musisz nieco inaczej mont rozwiac bo nie masz tego "skobla". Quote Link to post Share on other sites
Mycha_SPAT Posted March 14, 2006 Report Share Posted March 14, 2006 Hop, mamy gdzieś fote MP Rzuka, co to tę taśmę ma na kolbie? Ja na moim wogóle mam biede, więc nie mam czego wrzucić... :roll: Jest na naszej stronce zbliżenie, ale przefiltrowane i nic nie widać 8) Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted March 15, 2006 Report Share Posted March 15, 2006 nie mamy. ale obecnie zaproponowalem mu zupelnie nowe rozwiazanie jego problemu i jak zrobimy to beda fotki. Quote Link to post Share on other sites
chudyhunter Posted March 15, 2006 Author Report Share Posted March 15, 2006 a jeszcze ciekawi mnie nastepujaca sprawa.Wyczytalem gdzies na forum ze zdarzylo sie ze komus pekla kolba w miejscu sruby laczacej kolbe z korpusem.Wynikalo to ze zmeczenia materialu przez noszenia pasa.Czy zdarzaly sie takie przypadki jeszcze? Quote Link to post Share on other sites
N.A.T.puszek Posted March 15, 2006 Report Share Posted March 15, 2006 najlepiej sobie zalozyc na stałą kolbe własnie w miejscu mocowania śruby... musze sam sobie zmienic ale jakos nie moge sie zebrac :F Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts