misha Posted March 18, 2006 Report Share Posted March 18, 2006 Witam, mam problem z moim m15a4carbine, a mianowicie, wczoraj wieczorem sprawdzalem baterie, okazalo sie ze jest juz wyczerpana i silnik naciagnal tylko sprezyne do konca, no dobra, naladuje, strzele to sie odblokuje, lauje baterie, rano zakladam a tu dupa :cry: , tlok jest nadal naciagniety. moze spsulem baterie?? Lub sie nienaladowala?? A moze (niedajboze) cos z gb poszlo co wg mnie jest najbardziej prawdopodobne. I tu moje pytanie, na co obstawiacie, co moglo sie stac?? Baterie ladowalem jak zawsze, lecz najlepiej jest sie najpierw spytac fachowcow zanim sie zabierze za rozkrecanie :wink: . Quote Link to post Share on other sites
baalp Posted March 18, 2006 Report Share Posted March 18, 2006 Sprawdź styki i czy bateria jest dobrze naładowana. Wątpię żeby to było mechaniczne uszkodzenie gear-box'u. Quote Link to post Share on other sites
misha Posted March 18, 2006 Author Report Share Posted March 18, 2006 styki ok bo slychac silnik jak udeza o zebatke, naladuje jeszcze raz baterie. Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted March 18, 2006 Report Share Posted March 18, 2006 Jeśli masz małą baterię (np. 8.4 600), to nie ruszy z zacięcia. Musisz podłączyć jakiegoś large'a. Quote Link to post Share on other sites
misha Posted March 18, 2006 Author Report Share Posted March 18, 2006 W srode przyjdzie 9.6 1700mah 8) Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted March 18, 2006 Report Share Posted March 18, 2006 Opisz wrażenia jak na nowej batce się sprawuje bo takową prawdopodobnie będę musiał sobie także sprawić bo mi się zacina tłok w tylnej pozycji. Quote Link to post Share on other sites
misha Posted March 18, 2006 Author Report Share Posted March 18, 2006 http://wmasg.one.pl/forum/viewtopic.php?t=...light=ladowarka <= tu znalazlem odpowiedz co moglo sie stac, musze kupic mozniejsza baterie i wymienic zebatki w przyszlosci, narazie to sie skapnalem ze mam rozwalona ladowarke :| Dodano o polnocy: Udalo sie!! Zwolnilem tlok!! Podzialalem troche elektroda spawalnicza "do przodu" czyli wsadzilem pret do dopychacza kulek i uzylem doslownie resztki baterii zeby ruszyc zebatki i takie tam i poszlo!! Elektroda wyleciala na ok 1 metr :P , az strach myslec co by bylo gdyby byla podkrecona przez hop-up :wink: :P . Quote Link to post Share on other sites
Patryk1977 Posted March 20, 2006 Report Share Posted March 20, 2006 Dzizas to prawie kusze zrobiłes :) :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
misha Posted March 20, 2006 Author Report Share Posted March 20, 2006 Ale niemow nikomu bo to nielegalne :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts