robroy Posted March 19, 2006 Report Share Posted March 19, 2006 cześć mam pytanko! jak są połączone(przymocowane) blaszki do ogniw? wygląda to na jakiś zgrzew w kilku punktach! jakim urządzeniem się to łączy? gdzie można kupic takie urządzenie! Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted March 19, 2006 Report Share Posted March 19, 2006 Zgrzewarka do ogniw. Profesjonalne i drogie urządzenie. Próbowałem się kiedys orientować gdzie i za ile można by to kupić, ale od gościa w firmie, gdzie takie urządzenie mają dowiedziałem się, że cena to kilka tysięcy i dalej nie szukałem :) Spawa punktowo przy bardzo wysokim napięciu. Quote Link to post Share on other sites
robroy Posted March 19, 2006 Author Report Share Posted March 19, 2006 a czym jeszcze to można połączyć zeby dobrze działało? Quote Link to post Share on other sites
sabat Posted March 19, 2006 Report Share Posted March 19, 2006 zła metoda.... sorry Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted March 20, 2006 Report Share Posted March 20, 2006 http://www.zabawki-modele.pl/modelarstwo/z...erowane_342.htm Pierwszy link w Google. Takie były jęki, że na forum opieprzają nowych, ale chyba słusznie. Ostatnio dyscyplina mocno podupada (wpływ "jestem zielony"?), jeśli chodzi o samodzielne rozwiązywanie problemów. Drugi link: http://www.old.modelarstwo.org.pl/technika...kiet/index.html Quote Link to post Share on other sites
sabat Posted March 20, 2006 Report Share Posted March 20, 2006 choidziło mi o sam sposób lutowania, a metoda była skonultowana wczesniej z modelarzem... a jezeli byłem w błedzie, a ogniwa działaja przez przypadek to sorry. W tym 2 linku, faktycznie jest napisane że ogniwa z powodu wyskiej temp. sie uszkadzaja... musze pogadac z tym modelarzem... w takim razie sorki Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted March 20, 2006 Report Share Posted March 20, 2006 luz, akurat nie o to mi chodziło :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts