LD_cynik Posted January 6, 2004 Report Share Posted January 6, 2004 www.airsoftcanada.com mam nadzieje, ze linka pamietam dobrze... chyba jeszcze byla strona z takim duuuuuzym kanadyjskim forum, cholera, nie pamietam adresu :/[/url] Quote Link to post Share on other sites
Sgt. Barton Posted March 27, 2006 Report Share Posted March 27, 2006 Witam, w wakacje wybieram sie do kanady na stałe, i w związku z powyższym chciałbym wiedziec jak tam sprawy mają sie ogólnie z militarystyką... (moze ktos byl, to wie) Czy moze mozna wwozić tam wiatrówki (ogolnie jak tam z prawem jest), naboje (cele kolekcjonerskie, pełne, puste...), mundury (polskie, amerykańskie), broń ASG, hełmy, gaz łzawiący, pistolet hukowy... :wink: da sie wwieźć i tam użytkować legalnie, czy nie? Mam nadzieje, ze większosc da sie tam wziąść... wiem, ze byl podobny temat, czytalem, ale chcialem nawiazac raczej do czego innego a nie do tego "gdzie kupic bron ASG w kanadzie" Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
jonboy2312 Posted June 23, 2006 Report Share Posted June 23, 2006 Mundur wwieziesz, ale zapomnij o wwiezieniu jakiejkolwiek repliki - konfiskata i komisyjne zniszczenie. Jest tam durne prawo zakazujące "importu" REPLIK broni palnej osobom prywatnym nie posiadającym licencji na taką działalność. Możesz co najwyżej zmówić się z jakimś kanadyjskim sklepem ASG i wysłać replikę paczką, ale najłatwiej po prostu kupić nową na miejscu. Quote Link to post Share on other sites
Mikrus Posted April 19, 2008 Report Share Posted April 19, 2008 (edited) Witam. Zna ktoś sklepy internetowe z ASG w Kanadzie, gdzie ceny są w miarę ? Z góry dzięki :) Edited April 20, 2008 by Wolf75 Quote Link to post Share on other sites
Panek Posted May 11, 2008 Report Share Posted May 11, 2008 A jak to jest z przewiezieniem repliki i szpeju do Kanady? Potrzebowałbym wziąć z sobą AR-15 i resztę rzeczy (kamizelka M69, oporządzenie M56). Przyczepiają się o repliki i ogółem wojskowe rzeczy? Airsoft w Kanadzie jest legalny, ale wolę się upewnić że u nas albo i u nich nie będzie problemu... Quote Link to post Share on other sites
ASG-O Posted April 9, 2010 Report Share Posted April 9, 2010 Odświeżam stary temat, bo sam niedługo wyjadę do Kanady. 1) Czy rzeczywiście jest tak, że o przewozie jakichkolwiek replik można zapomnieć? Czy coś się w tym temacie zmieniło? 2) Jest to prawo dla całego kraju czy jakieś prowincje nie robią z tym problemów? 3) Czy jest na tym forum więcej Polaków związanych z ASG w Kanadzie? Quote Link to post Share on other sites
BMP_Mad_Max Posted April 9, 2010 Report Share Posted April 9, 2010 http://en.wikipedia.org/wiki/Legal_issues_in_airsoft#Canada - nie wiem na ile te informacje są aktualne, ale nie sądzę żeby się wiele zmieniło. Quote Link to post Share on other sites
ASG-O Posted April 9, 2010 Report Share Posted April 9, 2010 Sytuacja wygląda źle, nawet bardzo źle tego się nie spodziewałem. Większość kanadyjskich sklepów sprzedaje części do ASG, bo na sprzedaż całych replik trzeba mieć specjalne pozwolenie. Sam się zastanawiam czy nie rozłożyć mojego AEGa w kilku paczkach na części wtedy może przejdzie. Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia związane z ASG+Kanada proszę o kontakt w tym temacie lub PW. Quote Link to post Share on other sites
Jastra Posted July 4, 2010 Report Share Posted July 4, 2010 Jestem w Kanadzie juz 2 raz na praco-wakacjach. Zacznijmy od przewozu calego sprzetu i replik - nie mozna przewozic zadnej broni ani replik (np. gumowych nozy itp) Wylatujac do Kanady mozesz miec tylko 1 walizke 23kg (46lbs) + bagaz podreczny. Nie da rady przewiezc repliki, nie ma takiej opcji, od razu zostanie zniszczona, a wlasciciel moze miec niepotrzebnie problemu. Co do kupna calej repliki w ASG trzeba popytac w Sklepach mysliwskich, ich jest pelno w Edmonton. Powodzenia Quote Link to post Share on other sites
siwaszek Posted January 25, 2014 Report Share Posted January 25, 2014 Z tego co sie dowiedziałem to z zakupem replik na miejscu nie ma problemów a miejscówki fajnie sie zapowiadają :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts