dawid07 Posted March 27, 2006 Report Share Posted March 27, 2006 Ile można wyciągnąć fps z tej repliki i jakim kosztem?? (głównie co trzeba wymienić by upgrade nie rozwalilo bebechów) Pozdrawiam :wink: PS. w przysszłości prawdopodobnie kupie tą replike i chciałem jej używac jako sniperki Quote Link to post Share on other sites
Rudy102 Posted March 27, 2006 Report Share Posted March 27, 2006 1 prec lufa, 2 sprężyna 130 PDI, bo TM więcje chyba nie uciągnie koszt minimalny ok 150 zł ponad 360 fps Quote Link to post Share on other sites
dawid07 Posted March 28, 2006 Author Report Share Posted March 28, 2006 A da się z niej wyciągnąć 400-450 fps?? Quote Link to post Share on other sites
stiff Posted March 28, 2006 Report Share Posted March 28, 2006 Nie bo: - GBver.7 - zamiennika wzmocnionego nie ma - zębatki - zamiennika wzmocnionego nie ma (są mniejsze niż standartowe) dodatkowo z tego co pamiętam cylinder też ma inną długość niż typowe Quote Link to post Share on other sites
dawid07 Posted March 28, 2006 Author Report Share Posted March 28, 2006 Czyli koło 360 fps nie wiecej?? :? Quote Link to post Share on other sites
pegrin Posted March 28, 2006 Report Share Posted March 28, 2006 a jak myslicie, jak dlugo wytrzyma gearbox i inne czesci na 130% CA albo 130PDi :?: Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted March 28, 2006 Report Share Posted March 28, 2006 Z gearboxami to jak na loterii, jednemu sie trafi dobry drugiemu padnie szybko... Quote Link to post Share on other sites
Rudy102 Posted March 29, 2006 Report Share Posted March 29, 2006 ale ale, samemu można go wzmocnić w miejscach których pęka polać jakimś klejem , ale obódowa gb to chyba nie największe zmartwinie ja bym się martwił o zębatki Quote Link to post Share on other sites
milo222 Posted March 29, 2006 Report Share Posted March 29, 2006 ale ale, samemu można go wzmocnić w miejscach których pęka polać jakimś klejem , ale obódowa gb to chyba nie największe zmartwinie ja bym się martwił o zębatki 8O chyba cementem .... biorąc pod uwagę iż 1. niewiele jest przestrzeni między obudową GB a body to raczej gruba warstwa nie wchodzi w rachubę 2. jako że warstwa musiałabybyć cienka to powidzenia w szukaniu kleju który złapie metalową powierzchnię na tyle by ją wzmocnić i będzie tak mocny jak materiał z któego wykonany jest GB bo inacej nie widze sensu lania GB klejem Quote Link to post Share on other sites
JuzekK Posted March 29, 2006 Report Share Posted March 29, 2006 Nie bo:- GBver.7 - zamiennika wzmocnionego nie ma - zębatki - zamiennika wzmocnionego nie ma (są mniejsze niż standartowe) dodatkowo z tego co pamiętam cylinder też ma inną długość niż typowe zebatki wzmocnione sa juz chyba 2 firm , guardera napewno.... gearboxa poki co faktycznie nie ma , ale primo sklepy w HK zamiennik ci zalatwia (choc wygdone to nie bedzie) , duo gbox m14 z tego co sprawdzali jest duzo mocniejszy niz zapalkowy v2 i spokojnie trzyma jak v3 (czyli ja np nie balbym sie wstawic nawet 190pdi). Quote Link to post Share on other sites
stiff Posted March 30, 2006 Report Share Posted March 30, 2006 ooo - już są zębatki? no to ładnie - ja śledziłem troche teman z półtora miesiąca temu Quote Link to post Share on other sites
Halik Posted March 31, 2006 Report Share Posted March 31, 2006 Moze szanowny kolektyw podac jakies linki? Na zachodnich forach wyczytalem ze wstawiaja w to systemy 100 / pdi 130 z wymiana samych lozysk i nie ma problemow. Jak przewertowalem dokladniej to mozna sie pokosuc o wstawienie systemy 120 / pdi 170 przy wymianie lozysk, prowadnicy sprezyny (dostepna za ok 10 dolcow) i tych nieszczesnych zebatek. Niestety trudno jest przewidziec ile to bedzie mialo FPS, w M4 jest to okolo 400. W Tym cudzie bedzie okolo 430. Mozna sie pobawic w gazoszczelna dysze, tez jest dostepna. W recenzji z airsoft extreme przeczytalem ze po wstawieniu 120 systemy trafiali w obiekt o rozmiarach zblizonych do ludzkiego torsa z odleglosci 180 stop, czyli jakies 55 metrow. Ja osobiscie planuje 150 PDI, lozyska, prowadnice, dysze, ewentualnie glowice tloka i spokojnie, na semi doczekac zniszczenia zebatek by wymienic je na wzmocnione (jesli dacie mi jakeis linki do nich bo ja sam nie widzialem :>) Quote Link to post Share on other sites
Trael Posted April 3, 2006 Report Share Posted April 3, 2006 Przy takich sprężynach trzeba już wstawiać baterię 9,6? Jeśli tak to jak takie coś zmieścić do kolby od M14? Bo z tego co się orientuję 8,4 wchodzi na "styk". Quote Link to post Share on other sites
Halik Posted April 4, 2006 Report Share Posted April 4, 2006 Nie mam niestety z tym doswiadczenia ale z tego co wyczytalem to ludzia udaje sie wstawic baterie 9.6 jak sie czlowiek postara. Druga sprawa to to ze dzieki tym innym zebatka przelozenia sa takie ze spokojnie na dobrej 8.4 mozna ciagnac nawet 120 systemy. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted April 4, 2006 Report Share Posted April 4, 2006 Wyszły nowe rzeczy do Gearboxa 7 są niestety na MG... :( Quote Link to post Share on other sites
Rudy102 Posted April 4, 2006 Report Share Posted April 4, 2006 bez problemu ściągną je z specshopu albo military :arrow: bateie można umieścić nie koniecznie w kolbie, np: w pasie nośnym albo w drugim magu :P a pozatym kolbę można przyszliwować zawsze :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
dawid07 Posted April 5, 2006 Author Report Share Posted April 5, 2006 Na Capriasg kupujac M14 Tm jest mozliwosc "dokupienia" upgrade do repliki. 400fps dodatkowo sie placi 200zl 8O PS.Cena M14 na Capri tylko o 50 zl wieksza niz na MG Quote Link to post Share on other sites
stiff Posted April 6, 2006 Report Share Posted April 6, 2006 Pojawiło sie ostatnio sporo części do m14 co do Capri - nie ryzykowałbym tak mocnego upa w TMce za 200 zeta - cena wróży że nie zmieniaja zębatek Quote Link to post Share on other sites
mlody_one Posted April 6, 2006 Report Share Posted April 6, 2006 Rudy102 napisał: ale ale, samemu można go wzmocnić w miejscach których pęka polać jakimś klejem , ale obódowa gb to chyba nie największe zmartwinie ja bym się martwił o zębatki chyba cementem .... biorąc pod uwagę iż 1. niewiele jest przestrzeni między obudową GB a body to raczej gruba warstwa nie wchodzi w rachubę 2. jako że warstwa musiałabybyć cienka to powidzenia w szukaniu kleju który złapie metalową powierzchnię na tyle by ją wzmocnić i będzie tak mocny jak materiał z któego wykonany jest GB bo inacej nie widze sensu lania GB klejem mata szklana/weglowa + zywica epoksydowa.. :wink: Nie testowalem, ale chyba bedzie trzeba.. ;] poza tym, jesli GB peknie czy cus, to zawsze mozna go zespawac w niejednym zakladzie ktory zajmuje sie m.in. spawaniem metali kolorowych... Quote Link to post Share on other sites
spielmann Posted April 11, 2006 Report Share Posted April 11, 2006 Witam , do swojej M14 wstawiłem PDI 190 i przy 9.6 chodzi pięknie. Mam baterię 9.6 V na ogniwach typu large i żeby zmieścić baterię trzeba niestety wymontować plastikową przegrudkę w kolbie i zdjąć klapkę ze stopki. Dodatkowo za każdym razem kiedy chcę wymienić baterię muszę odkrecić stopkę kolby. Co do wytrzymałości geraboxa - nie mam obaw , wydaje się solidny , a przy tym na zagranicznych forach ludzie wstawiali 190 PDI i silniejsze sprężyny , a jeszcze nic nie słychać o pęknięciach. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
dawid07 Posted April 11, 2006 Author Report Share Posted April 11, 2006 A jaki masz zasięg na tej sprężynie i jakich kulek używasz? Pozdrawiam :wink: Quote Link to post Share on other sites
spielmann Posted April 11, 2006 Report Share Posted April 11, 2006 Zasięgu Ci nie podam bo nie mierzyłem. Kulki lecą daleko :D Używam 0.28g. Quote Link to post Share on other sites
dawid07 Posted April 11, 2006 Author Report Share Posted April 11, 2006 A mozna już ją wykorzystac jako para-sniperke?? A mierzyleś może na chrono fps-y?? Quote Link to post Share on other sites
Trael Posted April 11, 2006 Report Share Posted April 11, 2006 To i ja dorzucę 2 pytania :) 1) Czy wymieniałeś jakieś inne części oprócz sprężyny? 2) Ile cię to wyniosło? Quote Link to post Share on other sites
spielmann Posted April 12, 2006 Report Share Posted April 12, 2006 A mozna już ją wykorzystac jako para-sniperke?? - Jak najbardziej , właściwie to nią właśnie zastąpiłem M24 Tanaki :) A mierzyleś może na chrono fps-y?? - Niestety nie mam możliwości sprawdzić FPSy , ale z tego co na forach się pojawia chłopaki twierdzą , że na PDI190 i nowych łożyskach osiągają 460+ FPS. Z lufą prec. i paroma innymi częsciami powinno być lepiej. To i ja dorzucę 2 pytania Smile1) Czy wymieniałeś jakieś inne części oprócz sprężyny? 2) Ile cię to wyniosło? 1) Yeap - prowadnicę , tłok , głowicę tłoka , cylinder , głowicę cylindra , zębatki , nozzle'a, łożyska , lufę i gumkę hopa. 2) M14 z upgradem , montażem i lunetą - ok. 2200 - 2300 PLN Pozdrówka Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts