Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

przerobka UZI-SMG HFC

Recommended Posts

Witam!

Jestem nowy w asg, aczkolwiek stycznosc mialem (swojego pierwszego sprezynowca kupilem...hmm... dobre 8 lat temu - nie wspominajac juz o cenie). Byl to uzi hfc (nie bylo zbyt duzego wyboru wtedy, bo nikt sie tym nie interesowal). Po 3 latach biegania po lasach, opuszczonych domach i strzelania z kumplami jakos mnie to przestalo krecic. Teraz patrzac na ilosc uzytkownikow na forach i dostepnosc sprzetu stwierdzam, ze jestem zielony.

Do rzeczy: zauwazylem ze to moje uzi to juz praktycznie mebel, ktory mozna jeszcze kupic np tu:http://snajperasg.pl/product_info.php/cPath/30_40/products_id/303?osCsid=a11107bd45ea2e63977e939ce59ec8f4

Kobieta, ktora mi go sprzedala, powiedziala, ze mozna kupic takiego samego elektryka, tylko ze 2x drozej. Nawet wtedy zauwazylem, ze ma dosyc powaznie okrojony magazynek na koszt dodatkowej komory, ktora jest pusta (zapewne na akku, itp).

Czy ktokolwiek mial stycznosc z elektryczna wersja tego gun'a? Chcialbym go przerobic na elektryka, ale nie wiem jak :/ Nie wiem jakiego gearboxa (czy wogole calego, czy na czesci) i jak to sie robi. Oczywiscie nieraz rozkrecalem owego uziela, wiec bebechy znam.

Czy ktokolwiek wie, jak przerobic taki zabytek (porady, linki, tutoriale-mile widziane)?

Z gory dzieki i pozdrawiam!

Dzieki za odpowiedz... jeszcze dodatkowe pytanko: ciezko byloby wlasnorecznie przerobic? czemu 'TM' ? Nie za bardzo mam kase na nowego asg, a tego sie nie oplaca sprzedawac, bo ma kilka uszczerbkow na zdrowiu...

acha.. no i: jak rozpoznac gb v5 (jak juz pisalem jestem dosyc zielony)? Moze przykladowy link do tego boxa w jakims sklepiku?

GB byłby opisany, jaka wersja.

Sam zakładałem kiiedyś temat o UZI TM i dowiedziałem się, że bardzo trudno z zamiennymi częściami do GB v5, więc raczej go nie dostaniesz.

A TM dlateo, że UZI jest produkowane chyba tylko przez TM i Marushin'a, są w podobnej cenie, a TM jest bez wątpienia lepszy...