gapcio Posted April 2, 2006 Report Share Posted April 2, 2006 Jest to mój nowy zakup. Strzela jak dla mnie daleko, ale po około 15-20m kulkę gwałtownie znosi w lewo i w górę, i to przy zerowym wietrze. Czy można to jakoś naprawić? Przepraszam za moją niewiedzę, ale wcześniej miałęm rzępa z allegro i to jest dla mnie nowość. Z góry dziękuję za pomoc. Link to post Share on other sites
hellmans Posted April 3, 2006 Report Share Posted April 3, 2006 rozbierz i ustaw odpowiednio hopupa :idea: Link to post Share on other sites
Guest JOPJ Posted April 3, 2006 Report Share Posted April 3, 2006 Albo kup cięższe kulki. Link to post Share on other sites
Cyrek Posted April 3, 2006 Report Share Posted April 3, 2006 Jezeli znosi zawsze w ta sama strone to moze lufa jest poprostu brudna Pozdrawiam!! Link to post Share on other sites
homik Posted April 3, 2006 Report Share Posted April 3, 2006 musisz kupic kulki conajmniej 0.2g Link to post Share on other sites
Szakal Posted April 3, 2006 Report Share Posted April 3, 2006 Powodów tego zjawiska może byc kilka. Jeśli używasz kulek 0,12 to zmień je na cięższe na 0.2 lub 0.23 bo 0,12 sa do niego za lekkie i dlatego podrywa je do góry. Z tego co wiem, to ten kalaszek najlepiej strzela właśnie na 0,2 lub 0,23. Innym powodem może być źle ustawiony hop up tak jak napisał Hellmans. Prawdopodobnie nie jest ustawiony idealnie prosto tylko jest lekko przekręcony na bok i dlatego znosi ci kulki w lewo. Kolejną przyczyna może byc lekko skrzywiona lufa. Podobne sytuacje zdarzały sie w Famasie z CG, więc tu może być podobnie. Pozdrawiam. Link to post Share on other sites
gapcio Posted April 4, 2006 Author Report Share Posted April 4, 2006 Dzięki wielkie za pomoc. Zmiana kulek na 0.2 w pełni wystarczyła. Okazało się, ze mam 0.12 (a pisali w sklepie, że 0.2). Teraz przez około 30m nie znosi nigdzie. Link to post Share on other sites
Recommended Posts