Pitixus Posted November 23, 2023 Report Share Posted November 23, 2023 (edited) Cześć, Replika boyi rk-12 z gearboxem V3 lufa stockowa 26 cm. Ostatnio miałem awarię listwy odsyłacza więc postanowiłam rozpocząć przygodę z samodzielnym ogarnianiem repliki. Chcąc zrobić to budżetowo skorzystałem z następujących czynności: - listwa odsyłacza do GB V3 od firmy point -Gumka Hop-Up G&G (zielona) -Aluminiowa dysza do replik AK Z racji, że bawię się głównie w CQB (tam gdzie chodzę ograniczenie jest na 300fps), poczytałem i wyczytałem, że najbezpieczniej będzie wsadzić sprężynę m90 co też uczyniłem. Wszystko zamontowałem i wyszło, że replika strzela teraz z siłą 60-120 FPS. Powiedziano mi, że pewnie szczelność cylinder-tłok jest do kitu i faktycznie w tzw. teście strzykawki nie następuje zatrzymanie i mogę dopchnąć tłok do końca cylindra. Wypatrzyłem, że rurka na końcu głowicy cylindra wpada więc pewnie jest tutaj m.in. lipa. Chciałbym sam spróbować coś zdziałać ale w budżetowy sposób lecz nie wiem czy jak bym kupił np zestaw cylindra https://www.taiwangun.com/pl/zestaw-cylindra/cichy-doszczelniony-komplet-cylindra-v2-point wgl by pasował i zdał egzamin. Wobec powyższego proszę uprzejmie o rady co począć. Edited November 23, 2023 by Pitixus Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts