Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Upgrade wnętrza AK 105 od E&L (essential)

Recommended Posts

Witam wszystkich! Jestem nowy na forum i posiadam tytułową replikę ASG, którą chciałbym nieco ulepszyć, aby poprawić precyzję strzałów oraz zwiększyć powtarzalność. Mam jednak pewien problem, ponieważ nie wiem, jaką lufę precyzyjną oraz gumkę hop-up wybrać. Rozważam również wymianę sprężyny na mocniejszą, aby osiągnąć co najmniej 400+ fps. Będę bardzo wdzięczny za wszelkie sugestie dotyczące odpowiednich części do mojej repliki, ponieważ kompletnie się na tym nie znam. PS wiem, że silniki w tych replikach nie są zbyt dobre, ale ja głównie strzelam w trybie semi i chyba na razie wymieniać go nie muszę. Link do mojej repliki: "https://taniemilitaria.pl/product-pol-16830-Replika-karabinka-ELAK105-Essential.html

Edited by corp
  • 2 months later...

Cześć, mam tę samą replikę z tym, że gen.2 zamiast essential. Zrobiłem ją pod limity szturmu czyli 1.9J (to niby 450fps ale im cięższe kulki tym fps spada). W moim egzemplarzu celność była wręcz TRAGICZNA od początku a to przez brak osiowości repliki. Wystarczyło, że poprawiłem tę jedną rzecz i już strzelała znacznie celniej :). W późniejszym czasie wsadziłem lufę DPI Raven+ zrobiłem flat hopa- to żeby poprawić jeszcze bardziej skupienie strzałów i zasięg na kulkach 0.36g, a żeby podnieść moc wystarczyło w moim przypadku doszczelnić pneumatykę + oczywiście połączenie dysza--> kołnierz gumki. Lufy PDI serii Raven mają dość poszlakowaną opinię, chciałem się przekonać na własnej skórze ile u mnie podziała i póki co jest spoko- 4 rok jej już chyba leci. Wybacz ale nie napiszę Ci więcej konkretów bo po prostu nie pamiętam co dokładnie w nią ładowałem :/. Reszta rzeczy jest stockowa w tym także silnik.

A więc polecam w pierwszej kolejności sprawdzić osiowość, mam w sumie 3 repliki od e&l i w każdej była do poprawy...