wiktor Posted May 9, 2006 Report Share Posted May 9, 2006 mam problem z magazynkiem gazowym KSc beretyy 93r II. Prawie wogóle nie napełnia się, tyle co wchodzi wystarczy na 3-4 strzały. Rozebrałem i przesmarowałem zawór wlotowy, wyglada na ok. Może to być co innego niż ten zawór ? Próbowałem z innych nowych butli doładować i nic :(. Quote Link to post Share on other sites
Alayas Posted May 9, 2006 Report Share Posted May 9, 2006 albo ma przeciek w zbiorniczku albo wywala za duzo gazu na strzal z racji uszkodzenia zaworka Quote Link to post Share on other sites
maXus Posted May 10, 2006 Report Share Posted May 10, 2006 Sprawdz cisnienie w butli z gazem. Najlepiej wypusc caly gaz z maga i naladuj z nowej butli. Powinno byc, ok. Mialem o samo w idencznej beretcie na zlocie w Bornym. Doladować z nowej butli sie nie dalo. Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted May 10, 2006 Report Share Posted May 10, 2006 Moze i glupie pytanie, ale czy napelniasz magazynek trzymajac butle do gory dnem?? Ten gaz jest mocno sprezony i trzeba go przelac Pozdrawiam!! Quote Link to post Share on other sites
LameBoy Posted May 10, 2006 Report Share Posted May 10, 2006 mnie sie wydaje że może być coś z zaworem napełniającym, przełóż na próbę zawór z innego guna w okolicy który wiesz że działa i sprawdź, tylko przekładając zawór uważaj żeby nie zerwać gwintu przy wykręcaniu/wkręcaniu, możliwe ze uszczelka przepuszcza troche gazu a potem sie blokuje w pozycji że blokuje napełnianie... zawór wlotowy jest zbyt mały zeby domowymi sposobami go przesmarować/naprawić bo działa tak jak powinien kiedy jest w pełni złożony, a skoro w pełni złożony nie przepuszcza to wiesz, mozesz wyjąć cały zawór i spróbować "przelać" gaz (oczywiście w pozycji do góry nogami butla na dole zawór) i zobaczyć czy gaz przelatuje na drugą stronę, trzymaj go kombinerkami i uwazaj na co kapnie ciekły gaz bo jest bardzo zimny i możesz se coś niechcacy odmrozić, i raczej nie rob tego ze szlugiem w zębach ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts